Sign In

Receptek

Csokival töltött túrógombóc

 

Csokival töltött túrógombóc

Elkészítési idő 40 perc
Kategória Édes sütemények
Konyha Magyar
Mennyiség 16 db

Hozzávalók
  

A gombóchoz:

  • 250 gramm túró
  • 3 darab tojás
  • 30 gramm vaj vagy margarin
  • 5 evőkanál Cassava/Gari dara
  • 1 mokkáskanál
  • 2 evőkanál cukor (édesítő)

A töltelékhez:

  • 1 tábla tejcsoki vagy étcsoki

A forgatáshoz:

  • 100 gramm darált mogyoró
  • 1/2 evőkanál kakaópor
  • 1 evőkanál porcukor (édesítő)

Az öntethez:

  • 100 ml tej
  • 1 púpozott teáskanál rizsliszt
  • 3-4 evőkanál cukor (édesítő)
  • 1 tábla étcsokoládé
  • 200 ml főzőtejszín
  • 1-2 evőkanál konyak vagy rumaroma

Instrukciók
 

  • A túrót áttörjük, a tojások sárgáját az olvasztott vajjal összekeverjük, a darával, a sóval és a cukorral együtt a túróhoz adjuk. A fehérjét kemény habbá verjük, majd azt is a túróhoz keverjük. Hűtőszekrényben 1 óra hosszat pihentetjük, hogy a dara jól megdagadjon, és akkor biztosan nem fog szétfőni.
  • Egy nagy lábasban vizet forralunk, megsózzuk. A túrós masszából vizes kézzel gombócokat formálunk (kb. 15-16 db lesz) úgy, hogy mindegyiknek a közepébe 1-1 kocka csokoládé kerüljön.
  • A kockát félbevágjuk, és a két felet egymásra tesszük, úgy csomagoljuk a gombóc közepébe. Óvatosan a lobogó vízbe rakosgatjuk, és amikor a víz újra forrni kezd, kis lángra állítjuk, és kb. 8-10 perc alatt megfőzzük őket. Ez alatt az idő alatt elkészítjük a mogyorót a forgatáshoz, és az öntetet.
  • A darált mogyorót szárazon egy kicsit megpirítjuk, majd hozzákeverjük a kakaót és a cukrot. Az öntethez a tejszínt, a csokoládét és a cukrot felolvasztjuk, majd hozzákeverjük a tejjel csomómentesre kevert lisztet, és besűrítjük. Ne főzzük túl, mert meg fog keseredni. A végén hozzáadjuk a konyakot.
  • A megfőtt gombócokat megforgatjuk mogyorós keverékben, és rácsorgatjuk a csokoládéöntetet. 

Jegyzetek

Köszönjük a receptet:

Kissné Zilahi Katalin (Kata Boszorkánykonyhája)
Kulcsszó csokis, édes sütemény, gluténmentes, gombóc, túró, túrógombóc

 

Related Posts

Vélemény, hozzászólás?

Az e-mail címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük

Recipe Rating