Csontleves cérnametélttel
Csontleves cérnametélttel
Hozzávalók
- 1000 gramm húsos sertéscsont
- 1 darab közepes vöröshagyma
- 3 darab sárgarépa
- 2 darab fehérrépa
- 1/2 darab karalábé
- 1/2 darab zellergumó
- 1 darab zöldpaprika
- 1 darab paradicsom
- 1 teáskanál szemes fekete bors
- kb. 2 evőkanál só
- 100 gramm Mimen Csicseri cérnametélt
Instrukciók
- A húsos csontokat megmossuk, majd bő vízben feltesszük főni. Amikor felforrt, és feljött a hab a tetejére, leöntjük a vizet, leöblítjük a csontokat, és visszatesszük a kiöblített fazékba. Ismét felöntjük annyi vízzel, amennyi bőven ellepi a csontokat.
- Hozzáadjuk a megtisztított, felaprított zöldségeket, borsot, sót, ismét felforraljuk, majd kis lángon, félig lefedve, éppen csak bugyborékolva főzzük kb. 2-2,5 óra hosszat.
- Közben kifőzzük a levestésztát. A tésztát 3-4 szeres mennyiségű, lobogó forró vízbe tesszük, kicsit megsózzuk, majd 5-6 percig főzzük. Ezután lekapcsoljuk alatta a gázt, de még benne hagyjuk a tésztát a vízben kb. 2 percig.
- Ezután leszűrjük, hideg vízzel leöblítjük, visszatesszük az edénybe, és tálalásig félretesszük.
Jegyzetek
Köszönjük a receptet:
Kissné Zilahi Katalin (Kata Boszorkánykonyhája)