Sign In

Receptek

Cukkinilepény

 

Cukkinilepény

Elkészítési idő 50 perc
Kategória Főétel
Konyha Magyar
Mennyiség 6 szelet

Hozzávalók
  

  • 450 gramm zsenge cukkini
  • 1 darab közepes vöröshagyma
  • 2 gerezd fokhagyma
  • 1/2 mokkáskanál őrölt fekete bors
  • 3 darab tojás
  • 50 gramm zabpehelyliszt vagy rizsliszt
  • 1,5 teáskanál

A tetejére:

  • 100 gramm gépsonka
  • 100 gramm reszelt sajt

A tepsi kikenéséhez:

  • 10 gramm vaj

Instrukciók
 

  • A cukkinit a reszelő nagyobbik lyukán lereszeljük, majd hozzákeverjük az apróra vágott vöröshagymát, a zúzott fokhagymát, a borsot, a tojásokat, a lisztet, és a legvégén a sót, hogy minél kevesebb levet eresszen.
  • Egy jénai vagy kerámia sütőtálat (25x30cm) kikenünk vajjal, és a keveréket beleöntjük.
  • 180 fokra előmelegített sütőben sütjük 20 percig, ezután kivesszük, megszórjuk a csíkokra vágott sonkával, reszelt sajttal, majd visszatesszük, és addig sütjük, amíg a sajt kicsit megpirul a tetején.  

Jegyzetek

Köszönjük a receptet:

Kissné Zilahi Katalin (Kata Boszorkánykonyhája)
Kulcsszó cukkini, gluténmentes, lepény

 

Related Posts

Vélemény, hozzászólás?

Az e-mail címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük

Recipe Rating