Cukkinilepény
Cukkinilepény
Hozzávalók
- 450 gramm zsenge cukkini
- 1 darab közepes vöröshagyma
- 2 gerezd fokhagyma
- 1/2 mokkáskanál őrölt fekete bors
- 3 darab tojás
- 50 gramm zabpehelyliszt vagy rizsliszt
- 1,5 teáskanál só
A tetejére:
- 100 gramm gépsonka
- 100 gramm reszelt sajt
A tepsi kikenéséhez:
- 10 gramm vaj
Instrukciók
- A cukkinit a reszelő nagyobbik lyukán lereszeljük, majd hozzákeverjük az apróra vágott vöröshagymát, a zúzott fokhagymát, a borsot, a tojásokat, a lisztet, és a legvégén a sót, hogy minél kevesebb levet eresszen.
- Egy jénai vagy kerámia sütőtálat (25x30cm) kikenünk vajjal, és a keveréket beleöntjük.
- 180 fokra előmelegített sütőben sütjük 20 percig, ezután kivesszük, megszórjuk a csíkokra vágott sonkával, reszelt sajttal, majd visszatesszük, és addig sütjük, amíg a sajt kicsit megpirul a tetején.
Jegyzetek
Köszönjük a receptet:
Kissné Zilahi Katalin (Kata Boszorkánykonyhája)