Cukkinis gofri
Cukkinis gofri
Hozzávalók
- 150 gramm cukkini
- 2 darab tojás
- 1 mokkáskanál só
- 1/4 mokkáskanál őrölt fekete bors
- 1/2 mokkáskanál fokhagymapor
- 1 evőkanál rizsliszt vagy jelölten gluténmentes zabpehelyliszt
- 2 evőkanál zabpehely jelölten gluténmentes
- 1 evőkanál reszelt parmezán sajt vagy Gran Padano
- 2 gramm sütőpor
Instrukciók
- A cukkinit hámozás nélkül lereszeljük, majd összekeverjük a többi hozzávalóval, a sütőpor kivételével. 15 percre félretesszük pihenni, hogy a zabpehely felszívja a nedvességet.
- Közben bemelegítjük a gofrisütőt. A sütő mindkét felét vékonyan megkenjük napraforgóolajjal.
- A cukkinis masszához keverjük a sütőport, majd kb. 4-5 evőkanálnyit merünk a sütőbe, és lecsukjuk a fedelét. Kb. 4-5 perc alatt sül át teljesen, nem szabad türelmetlenkedni, mert, ha idő előtt próbáljuk felnyitni a sütőt, szét fog szakadni a gofri.
Jegyzetek
Köszönjük a receptet:
Kissné Zilahi Katalin (Kata Boszorkánykonyhája)