Cukkinis ropogós
Cukkinis ropogós
Hozzávalók
- 250 gramm cukkini
- 1 mokkáskanál só +1
- 30 gramm rizsliszt
- 1 darab tojás
- 30 gramm parmezánsajt
- 1/4 mokkáskanál őrölt fekete bors
- 1/4 mokkáskanál fokhagymapor
- 400 ml napraforgóolaj a sütéshez
A tálaláshoz:
- 200 ml görög joghurt
- 1/4 mokkáskanál fokhagymapor
- 1 késhegynyi só
- 1 csipet chilipehely
Instrukciók
- A cukkinit nagyon vékonyra felszeleteljük, 1 mokkáskanál sóval beszórjuk, összekeverjük, kb. 40 percig állni hagyjuk, majd jól lecsöpögtetjük. A tojást villával felverjük, a cukkinihez adjuk, majd hozzákeverjük a lisztet, a sót, a borsot, a fokhagymaport, és a parmezánt.
- Jól összekeverjük, majd a felforrósított olajba evőkanálnyi adagokat teszünk, és mindkét oldalukat szép pirosra, ropogósra sütjük. Konyhai papírtörlőre szedjük, hogy felszívja az olajat, és azon melegében adjuk asztalra a fokhagymás joghurt kíséretében.
Jegyzetek
Köszönjük a receptet:
Kissné Zilahi Katalin (Kata Boszorkánykonyhája)