Sign In

Receptek

Cukkinitorta mangókrémmel

 

Cukkinitorta mangókrémmel

Elkészítési idő 1 óra
Kategória Torta receptek
Konyha Magyar
Mennyiség 8 szelet

Hozzávalók
  

A tortához:

  • 2 darab tojás
  • 80 gramm cukor (édesítő)
  • 1/2 mokkáskanál
  • 120 gramm rizsliszt
  • 50 gramm mandulaliszt vagy darált mandula
  • 6 gramm sütőpor
  • 10 gramm vaníliás cukor
  • 150 gramm cukkini
  • 90 ml napraforgóolaj

A mangókrémhez:

  • 1 darab mangó nagyobb
  • 50 gramm cukor (édesítő)
  • 50 gramm vaj
  • 3 darab tojás
  • 1 evőkanál citromlé
  • 3 evőkanál tejföl vagy joghurt

Instrukciók
 

  • A cukkinit lereszeljük a reszelő nagyobbik lyukán, egy kicsit állni hagyjuk, majd jól kifacsarjuk. A lisztet, a mandulalisztet, a cukrot, a sót és a sütőport összekeverjük. A tojásokat a cukorral addig keverjük a robotgéppel, amíg egy sűrű, krémszerű masszát kapunk.
  • Ekkor apránként hozzákeverjük a lisztes elegyet, az olajat, majd a cukkinit.
  • Sütőpapírral bélelt kisebb tepsibe, vagy kiolajozott szilikonos formába töltjük, és 180 C fokra előmelegített sütőben 30 perc alatt megsütjük. Kicsit hagyjuk hűlni a formában, majd tálra borítjuk.
  • Amíg a tészta sül, addig elkészítjük a krémet. A mangót feldaraboljuk, botmixerrel pürésítjük, majd a cukorral és a vajjal, kevergetés közben felfőzzük, utána langyosra hűtjük. Ha azonnal elfogyasztjuk az egészet, nem muszáj felfőzni, de ha 1-2 napig tartogatjuk, akkor jobb, így nem fog megbuggyanni a nyers gyümölcs.
  • A langyosra hűlt gyümölcspéphez keverjük a tojásokat, és gőz fölött, kézi habverővel kevergetve, kb. 15 perc alatt puding sűrűségűre főzzük. Amikor kihűlt, hozzákeverjük a tejfölt, és ezzel a krémmel tálaljuk a cukkinitortát.  

Jegyzetek

Köszönjük a receptet:

Kissné Zilahi Katalin (Kata Boszorkánykonyhája)
Kulcsszó cukkini, gluténmentes, mangó, torta

 

Related Posts

Vélemény, hozzászólás?

Az e-mail címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük

Recipe Rating