Sign In

Receptek

Curacaos-csokis süti

 

Curacaos-csokis süti

Elkészítési idő 1 óra 20 perc
Kategória Édes sütemények
Konyha Magyar
Mennyiség 6 főre

Hozzávalók
  

A tésztához:

  • 100 gramm Nutri Free mix per Dolci
  • 70 gramm Miklós' Universal mix
  • 100 gramm cukor vagy édesítő
  • 3 darab tojás
  • 120 gramm natúr joghurt
  • 120 ml olaj
  • 50 gramm kókuszliszt
  • 50-70 gramm csoki csepp
  • 120 ml Curacao likőr
  • 6 gramm sütőpor

A bevonathoz:

  • 50 gramm étcsoki
  • 50 ml tejszín

Instrukciók
 

  • Egy tálban elektromos habverővel habosra keverjük a cukrot a tojással, hozzáadjuk a joghurtot, belecsorgatjuk az olajat, és tovább keverjük.
  • Beleszitáljuk a sütőporral elkevert lisztet, felváltva a Curacao likőrrel, majd hozzáadjuk a kókuszlisztet, és simára keverjük. A csoki-cseppeket picit meglisztezzük, és fakanállal belekeverjük a masszába.
  • Kivajazunk, kilisztezünk egy 30 cm-es püspökkenyérformát, beleöntjük a masszát, és 170 C-ra előmelegített sütőben sütjük kb. 50 percet. Tűpróba!
  • Miután megsült, kivesszük a sütőből, és a formában hagyjuk kihűlni. Közben elkészítjük a mázat: az étcsokit apróbb darabokra vágjuk, a tejszínt egy edénybe öntjük, amikor elkezd forrni, beletesszük a csokit, és felolvasztjuk benne, majd csíkokat csorgatunk a sütire, nem kell teljesen befedni.
  • Nem lesz kemény a máz, kicsit majd beissza a süti. A máz tetejére szórhatunk díszítő cukrot.  

Jegyzetek

Köszönjük a receptet:

Kissné Zilahi Katalin (Kata Boszorkánykonyhája)
Kulcsszó csokis, curacao, édes sütemény, gluténmentes

 

Related Posts

Vélemény, hozzászólás?

Az e-mail címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük

Recipe Rating