Sign In

Receptek

Csülkös, sajtos muffin

Csülkös, sajtos muffin

csülkös sajtos gluténmentes muffin recept gmtérkép
Csülkös sajtos gluténmentes muffin

Ez megint egy nagy kedvencem! Mert hát, amiben csülök van, az nem lehet rossz!

csülkös sajtos gluténmentes muffin recept gmtérkép

Csülkös, sajtos gluténmentes muffin

Kategória Előételek, Sós sütemények
Konyha Magyar

Hozzávalók
  

A tésztához:

  • 150 ml tej
  • 80 ml tejföl
  • 4 gramm szárított élesztő
  • 1 teáskanál cukor
  • 120 gramm Miklós' Universal mix liszt
  • 40 gramm burgonyapehely
  • 50 gramm reszelt sajt füstölt is lehet
  • 1 teáskanál
  • 1 darab tojás
  • 3 evőkanál napraforgóolaj

A töltelékhez:

  • 120 gramm főtt füstölt csülök
  • 1 teáskanál mustár
  • 1 teáskanál ketchup
  • 2 teáskanál tejföl
  • 1 teáskanál reszelt vöröshagyma
  • 1/4 mokkáskanál mk őrölt fekete bors

Instrukciók
 

  • A meglangyosított tejet, tejfölt összekeverjük az élesztővel és a cukorral.
  • A lisztet, a burgonyapelyhet, a reszelt sajtot és a sót összeforgatjuk, majd hozzákeverjük az élesztős tejet, a tojást és az olajat. Ha túl sűrű lenne a tészta, egy kevés tejjel lehet még lágyítani.
  • A töltelékhez a csülköt a mustárral, ketchuppal, tejföllel, botmixerrel pépesítjük, a vöröshagymával és a borssal ízesítjük.
  • Egy muffinsütő mélyedéseit kikenjük olajjal, és a tészta 2/3 részével megtöltjük az üregeket. Vizes kiskanál hátával kis mélyedést készítünk, ide kanalazzuk bele a tölteléket, egyformán elosztva.
  • A maradék tésztát a töltelék tetején eligazgatjuk, majd megszórjuk reszelt sajttal.
  • Amíg a sütő bemelegszik 190 fokra, a muffinok pihennek, majd 35-40 perc alatt szép pirosra sütjük. Miután a muffinok megsültek, kivesszük a formából, és forrón tálaljuk.

Jegyzetek

Köszönjük a receptet:

Kissné Zilahi Katalin (Kata Boszorkánykonyhája)
Kulcsszó gluténmentes

Related Posts

Vélemény, hozzászólás?

Az e-mail címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük

Recipe Rating