Sign In

Diófánk

 

Diófánk

Elkészítési idő 40 perc
Kategória Édes sütemények
Konyha Magyar
Mennyiség 12 db

Hozzávalók
  

  • 3 darab tojásfehérje
  • 120 gramm porcukor vagy édesítő
  • 1/4 mokkáskanál
  • 1/2 darab bio narancs
  • 1 mokkáskanál őrölt fahéj
  • 150 gramm darált dió
  • 50 gramm gluténmentes zsemlemorzsa
  • 500 ml napraforgóolaj a sütéshez
  • 2 evőkanál porcukor a tetejére
  • 4 evőkanál baracklekvár rummal ízesített

Instrukciók
 

  • A tojásfehérjét a cukorral, sóval jól kikeverjük (nem kell habbá verni), majd a narancs reszelt héjával és kevés narancslével ízesítjük. Hozzáadjuk a fahéjat is, majd összedolgozzuk a darált dióval és a zsemlemorzsával.
  • Egy lábasban olajat forrósítunk, majd olajos kézzel diónyi kis gombócokat formálunk, és oldalanként 2-2 perc alatt megsütjük. Konyhai papírtörlőre szedve lecsöpögtetjük.
  • Vaníliás porcukorral meghintve, rummal ízesített baracklekvárral tálaljuk. 

Jegyzetek

Köszönjük a receptet:

Kissné Zilahi Katalin (Kata Boszorkánykonyhája)
Kulcsszó dió, diós, édes sütemény, fánk, gluténmentes

 

Related Posts

Vélemény, hozzászólás?

Az e-mail címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük

Recipe Rating