Diós-almás tekert
Diós-almás tekert
Hozzávalók
A tésztához:
- 100 gramm Nutri Free mix per Pane
- 100 gramm Miklós' Universal mix
- 50 gramm Maria's sweet baking mix
- 50 ml kefir
- 50 ml tej
- 30 gramm olvasztott vaj
- 1 darab tojássárgája
- 10 gramm élesztő
- 2 evőkanál cukor
- 1 mokkáskanál só
- 1/2 darab bio citrom reszelt héja
A töltelékhez:
- 3 darab közepes alma
- 30 gramm darált dió
- 1/2 mokkáskanál fahéj
- 1 evőkanál cukor
Instrukciók
- A kevés, langyos, cukros tejben felfuttatott élesztőt hozzáadjuk a tészta hozzávalóihoz és közepesen lágy tésztát dagasztunk. Langyos helyen, letakarva duplájára kelesztjük.
- Töltelék: Amíg a tésztánk pihen, elkészítjük a tölteléket. A durvára reszelt almát jól kinyomkodjuk, és egy lábasban kiskanálnyi vajon, kevés citromlével meglocsolva kicsit megdinszteljük az almát 2-3 perc alatt. A darált diót elkeverjük a cukorral és a fahéjjal.
- A megkelt tésztát téglalap alakúra nyújtjuk, kb. 0,5 cm vastagra. Az egyik felére rákenjük az almát, majd megszórjuk a cukros dióval.
- Ráhajtjuk a tészta másik felét (befedjük). Kicsit ellapogatjuk, és éles késsel 2 cm-es rudakat vágunk belőle.
- Egyenként megtekerjük a rudakat, és sütőlapra helyezzük őket.
- Kevés felvert tojásfehérjével lekenjük, majd a 180 C fokra előmelegített sütőben, hőlégkeveréssel pirulásig sütjük.
Jegyzetek
Köszönjük a receptet:
Kissné Zilahi Katalin (Kata Boszorkánykonyhája)