Sign In

Receptek

Diós-almás tekert

 

Diós-almás tekert

Elkészítési idő 2 óra
Kategória Édes sütemények
Konyha Magyar
Mennyiség 1 tepsi

Hozzávalók
  

A tésztához:

  • 100 gramm Nutri Free mix per Pane
  • 100 gramm Miklós' Universal mix
  • 50 gramm Maria's sweet baking mix
  • 50 ml kefir
  • 50 ml tej
  • 30 gramm olvasztott vaj
  • 1 darab tojássárgája
  • 10 gramm élesztő
  • 2 evőkanál cukor
  • 1 mokkáskanál
  • 1/2 darab bio citrom reszelt héja

A töltelékhez:

  • 3 darab közepes alma
  • 30 gramm darált dió
  • 1/2 mokkáskanál fahéj
  • 1 evőkanál cukor

Instrukciók
 

  • A kevés, langyos, cukros tejben felfuttatott élesztőt hozzáadjuk a tészta hozzávalóihoz és közepesen lágy tésztát dagasztunk. Langyos helyen, letakarva duplájára kelesztjük.
  • Töltelék: Amíg a tésztánk pihen, elkészítjük a tölteléket. A durvára reszelt almát jól kinyomkodjuk, és egy lábasban kiskanálnyi vajon, kevés citromlével meglocsolva kicsit megdinszteljük az almát 2-3 perc alatt. A darált diót elkeverjük a cukorral és a fahéjjal.
  • A megkelt tésztát téglalap alakúra nyújtjuk, kb. 0,5 cm vastagra. Az egyik felére rákenjük az almát, majd megszórjuk a cukros dióval.
  • Ráhajtjuk a tészta másik felét (befedjük). Kicsit ellapogatjuk, és éles késsel 2 cm-es rudakat vágunk belőle.
  • Egyenként megtekerjük a rudakat, és sütőlapra helyezzük őket.
  • Kevés felvert tojásfehérjével lekenjük, majd a 180 C fokra előmelegített sütőben, hőlégkeveréssel pirulásig sütjük.  

Jegyzetek

Köszönjük a receptet:

Kissné Zilahi Katalin (Kata Boszorkánykonyhája)
Kulcsszó alma, dió, édes sütemény, gluténmentes

 

Related Posts

Vélemény, hozzászólás?

Az e-mail címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük

Recipe Rating