Sign In

Receptek

Diós-meggyes muffin

Diós-meggyes muffin

diós meggyes gluténmentes muffin recept gmtérkép
Diós-meggyes gluténmentes muffin

És ha még egy kevés, friss meggyöntetet is készítünk hozzá… Hát, mit ne mondjak?! Isteni! 🙂

diós meggyes gluténmentes muffin recept gmtérkép

Diós-meggyes gluténmentes muffin

Kategória Édes sütemények
Konyha Magyar

Hozzávalók
  

  • 150 gramm darált dió
  • 150 gramm rizsliszt
  • 2 teáskanál sütőpor
  • 1 mokkáskanál kkmézes sütemény fűszerkeverék
  • 300 ml natúr joghurt
  • 50 gramm olvasztott kókuszzsír vaj
  • 5 evőkanál cukor édesítő
  • 1/2 mokkáskanál
  • 2 darab db tojás
  • 80 ml víz
  • 15-20 dkg magozott meggy

Instrukciók
 

  • A darált diót, a lisztet, a sütőport és a mézes fűszerkeveréket egy tálban összekeverjük.
  • Egy másik tálban a tojást fehéredésig keverjük a cukorral, sóval, hozzáadjuk a joghurtot, majd a lisztes keverékkel alaposan összedolgozzuk.
  • A végén hozzákeverjük az olvasztott vajat, és annyi vizet, hogy jól keverhető, de ne túl folyós massza legyen.
  • A muffin sütőformákat félig megtöltjük, beleszórjuk a magozott meggyet, befedjük a maradék masszával, és kb. 30 perc alatt megsütjük a 180 fokra előmelegített sütőben.

Jegyzetek

Köszönjük a receptet:

Kissné Zilahi Katalin (Kata Boszorkánykonyhája)
Kulcsszó dió, meggy, muffin

Related Posts

Vélemény, hozzászólás?

Az e-mail címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük

Recipe Rating