Diós-meggyes muffin
És ha még egy kevés, friss meggyöntetet is készítünk hozzá… Hát, mit ne mondjak?! Isteni! 🙂
Diós-meggyes gluténmentes muffin
Hozzávalók
- 150 gramm darált dió
- 150 gramm rizsliszt
- 2 teáskanál sütőpor
- 1 mokkáskanál kkmézes sütemény fűszerkeverék
- 300 ml natúr joghurt
- 50 gramm olvasztott kókuszzsír vaj
- 5 evőkanál cukor édesítő
- 1/2 mokkáskanál só
- 2 darab db tojás
- 80 ml víz
- 15-20 dkg magozott meggy
Instrukciók
- A darált diót, a lisztet, a sütőport és a mézes fűszerkeveréket egy tálban összekeverjük.
- Egy másik tálban a tojást fehéredésig keverjük a cukorral, sóval, hozzáadjuk a joghurtot, majd a lisztes keverékkel alaposan összedolgozzuk.
- A végén hozzákeverjük az olvasztott vajat, és annyi vizet, hogy jól keverhető, de ne túl folyós massza legyen.
- A muffin sütőformákat félig megtöltjük, beleszórjuk a magozott meggyet, befedjük a maradék masszával, és kb. 30 perc alatt megsütjük a 180 fokra előmelegített sütőben.