Sign In

Receptek

Duplán paradicsomos tészta

 

Duplán paradicsomos tészta

Elkészítési idő 35 perc
Kategória Főétel, Tészta receptek
Konyha Olasz
Mennyiség 2 főre

Hozzávalók
  

A tésztához:

  • 250 gramm paradicsomos száraztészta házi készítésű
  • 2 evőkanál napraforgóolaj
  • 1 evőkanál

A paradicsomos mártáshoz:

  • 2 evőkanál olívaolaj
  • 1 darab vöröshagyma kisebb fej
  • 2 gerezd fokhagyma
  • 4-5 darab paradicsom közepes
  • 1 mokkáskanál
  • 1/4 mokkáskanál őrölt fekete bors
  • 1 mokkáskanál oreganó
  • 1 mokkáskanál kakukkfű
  • 4-5 darab bazsalikomlevél

Instrukciók
 

  • Az apróra vágott vöröshagymát megdinszteljük az olívaolajon, a végén hozzáadjuk a zúzott fokhagymát, majd rászórjuk a megmosott, kisebb kockákra vágott paradicsomot.
  • Megsózzuk, borsozzuk, fűszerezzük, majd fedő alatt, kis lángon, 15 perc alatt puhára pároljuk, az utolsó pecekben a felaprított bazsalikomot is beleszórjuk.
  • Közben a tésztát a szokásos módon megfőzzük, leszűrjük, hideg vízzel leöblítjük, alaposan lecsöpögtetjük, majd visszatéve a főzőedénybe, összekeverjük az olajjal.
  • Tálaláskor a paradicsomos szószt a tészta tetejére halmozzuk, de össze is lehet keverni vele. 

Jegyzetek

Köszönjük a receptet:

Kissné Zilahi Katalin (Kata Boszorkánykonyhája)
Kulcsszó főétel, gluténmentes, paradicsom, tészta

Related Posts

Vélemény, hozzászólás?

Az e-mail címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük

Recipe Rating