Duplán paradicsomos tészta
Duplán paradicsomos tészta
Hozzávalók
A tésztához:
- 250 gramm paradicsomos száraztészta házi készítésű
- 2 evőkanál napraforgóolaj
- 1 evőkanál só
A paradicsomos mártáshoz:
- 2 evőkanál olívaolaj
- 1 darab vöröshagyma kisebb fej
- 2 gerezd fokhagyma
- 4-5 darab paradicsom közepes
- 1 mokkáskanál só
- 1/4 mokkáskanál őrölt fekete bors
- 1 mokkáskanál oreganó
- 1 mokkáskanál kakukkfű
- 4-5 darab bazsalikomlevél
Instrukciók
- Az apróra vágott vöröshagymát megdinszteljük az olívaolajon, a végén hozzáadjuk a zúzott fokhagymát, majd rászórjuk a megmosott, kisebb kockákra vágott paradicsomot.
- Megsózzuk, borsozzuk, fűszerezzük, majd fedő alatt, kis lángon, 15 perc alatt puhára pároljuk, az utolsó pecekben a felaprított bazsalikomot is beleszórjuk.
- Közben a tésztát a szokásos módon megfőzzük, leszűrjük, hideg vízzel leöblítjük, alaposan lecsöpögtetjük, majd visszatéve a főzőedénybe, összekeverjük az olajjal.
- Tálaláskor a paradicsomos szószt a tészta tetejére halmozzuk, de össze is lehet keverni vele.