Sign In

Receptek

Epres képviselőfánk – barna rizslisztből

 

Epres képviselőfánk - barna rizslisztből

Elkészítési idő 2 óra
Kategória Édes sütemények
Konyha Magyar
Mennyiség 16 db

Hozzávalók
  

  • 200 gramm barna rizsliszt
  • 100 gramm sertészsír
  • 1 mokkáskanál
  • 5 darab tojás
  • 250 ml víz

A krémhez:

  • 2 csomag szamóca ízű pudingpor (2x40 gramm)
  • 600 ml tej
  • 4 evőkanál cukor (édesítő; lehet több is, ha valaki édesebben szereti)
  • 500 ml Hulala habtejszín
  • 200 gramm eper
  • 1 evőkanál porcukor (édesítő) a tetejére

Instrukciók
 

  • A vizet felforraljuk a zsírral és a sóval, beleöntjük a lisztet, sűrűre főzzük, és 3-4 percig még folyamatosan kevergetve főzzük.
  • Levesszük a tűzről, majd egyenként belekeverjük a tojásokat.
  • Alaposan eldolgozzuk, (lehet elektromos habverővel), majd teáskanállal vagy nyomózsákból diónyinál kicsit nagyobb halmokat nyomunk a sütőpapírral bélelt tepsire. A halmok között hagyjunk 2-3 ujjnyi távolságot, mert nőni fognak.
  • Előmelegített sütőben, 180 C fokon süssük 40 percig. 30 percig nem szabad kinyitni a sütőt, mert a tészta összeesik.
  • Amíg a tészta sül, elkészítjük a krémet. A pudingokat összekeverjük a cukorral, felöntjük a tejjel, majd mérsékelt tűzön, gyakori kevergetés mellett sűrűre főzzük. Levesszük a tűzről, gyakran megkeverve hűlni hagyjuk.
  • Amikor kihűlt a puding, a tejszínhabot keményre felverjük, felét a pudinghoz keverjük.
  • A fánkok tetejét levágjuk, az üregeket megtöltjük a pudingos krémmel, néhány szelet epret teszünk rá, a tetejére felvert tejszínhabot, majd visszatesszük a tésztatetőket, és porcukorral megszórjuk.
  • Tálalásig hideg, páramentes helyen tároljuk. 16 db szép, termetes fánk lett ebből az adagból.  

Jegyzetek

Köszönjük a receptet:

Kissné Zilahi Katalin (Kata Boszorkánykonyhája)
Kulcsszó barna rizsliszt, édes sütemény, eper, epres, fánk, gluténmentes, képviselő fánk

 

Related Posts

Vélemény, hozzászólás?

Az e-mail címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük

Recipe Rating