Epres-habos muffin
Epres-habos muffin
Hozzávalók
- 100 gramm rizsliszt
- 2 darab tojás
- 8 evőkanál tej
- 40 gramm eritrit
- 4 evőkanál olvasztott kókuszzsír
- 1 mokkáskanál sütőpor
- 1 mokkáskanál kakaópor
- 1 teáskanál kókuszreszelék
- 7 szem kisebb eper
- 1 darab tojásfehérje
- 50 gramm eritrit
- 1 teáskanál citromlé
Instrukciók
- Az egész tojásokat, a tejet, az eritritet és az olvasztott kókuszzsírt villával alaposan összekeverjük, majd hozzáadjuk a rizslisztet, sütőport, és azzal is jól összekeverjük.
- Kettéosztjuk a masszát, egyik felébe belekeverjük a kakaót, a másikba a kókuszreszeléket.
- A szilikonos muffin sütőformába beletesszük a papírkapszlikat, majd 1-1 kisebb evőkanálnyit a csokis masszából, a közepébe nyomunk 1-1 szem epret, majd a kókuszos tésztával befedjük. 180 C fokra előmelegített sütőben kb. 20-25 percig sütjük.
- Közben a tojásfehérjét felverjük az eritrittel, a vége felé hozzáadunk 1 teáskanál citromlevet. A tojáshabot a muffinok tetejére halmozzuk és visszatesszük a sütőbe, 170 C fokon, légkeveréssel 10 percig sütjük. Miután megsültek, a sütőben, nyitott ajtónál hagyjuk kihűlni.
- Az eritrit miatt nem lesz ropogós a tojáshab, csak sűrű, krémes állagú, de nagyon finom. Ebből a mennyiségből 7 darab muffin lett. A sütéshez ajánlom a szilikonos muffin sütőformát, mert a fém sütőformából elég nehéz kiszedni a megsült tésztát, főleg a habos teteje miatt.
Jegyzetek
Köszönjük a receptet:
Kissné Zilahi Katalin (Kata Boszorkánykonyhája)