Epres-joghurtos piskóta
Epres-joghurtos piskóta
Hozzávalók
- 320 gramm rizsliszt
- 18 gramm sütőpor
- 1/2 mokkáskanál só
- 5 darab tojás
- 1 és 1/4 bögre porcukor
- 1 bögre napraforgóolaj
- 1 bögre natúr joghurt
- 1,5 darab banán
- 200 gramm eper
- 1 teáskanál vaj a tepsi kikenéséhez
- 2 evőkanál rizsliszt a tepsi szórásához
- 1 evőkanál porcukor a süti tetejének a szórásához
Instrukciók
- A lisztet összevegyítjük a sóval és a sütőporral.
- Egy nagyobb tálban, kézi habverővel összekeverjük a tojásokat a porcukorral, majd hozzákeverjük az olajat, a joghurtot.
- Végül apránként a lisztet.
- A végén keverjük hozzá fakanállal a kisebb darabokra vágott banánt.
- Vajjal kikent, liszttel beszórt nagyobb tepsibe (25x35cm) öntjük a masszát, a tetejére rakosgatjuk a félbevágott eperszemeket, majd 190 fokra előmelegített sütőben 25 perc alatt barnás-pirosra sütjük.
- Miután langyosra hűlt, porcukorral megszórjuk a tetejét, és kockára vágva tálaljuk.
Jegyzetek
Köszönjük a receptet:
Kissné Zilahi Katalin (Kata Boszorkánykonyhája)