Epres-krémsajtos kocka
Epres-krémsajtos kocka
Hozzávalók
A tésztához:
- 4 darab tojás
- 150 gramm cukor vagy ennek megfelelő édesítő
- 120 gramm Miklós' Universal mix liszt vagy rizsliszt
- 30 gramm kakaópor
- 6 gramm sütőpor
- 3 evőkanál víz
- 3 evőkanál étolaj
A krémhez:
- 250 gramm eper
- 500 gramm krémsajt / mascarpone
- 250 ml tejszín
- ízlés szerint cukor vagy édesítő
- 1/2 darab citrom leve
- 40 gramm Dr. Oetker Zselatin Fix
A tetejére:
- ízlés szerint eper
- ízlés szerint citromfűlevél
- ízlés szerint díszítő cukor
Instrukciók
- A sütőt bemelegítjük 180 C fokra.
- A 4 tojást a cukorral, a robotgép habverőjével, a legmagasabb fokozaton felverjük, (legalább 10 perc) a tál oldalán belecsurgatjuk az olajat és a vizet is. A sütőporos, kakaós lisztet 3 részletben beleszitáljuk, és kézi habverővel óvatosan elkeverjük. A tepsibe (30x40 cm) simítjuk, és 12-15 perc alatt megsütjük, félretesszük hűlni.
- A krémhez az epret ízlés szerinti mennyiségű cukorral és citromlével összeturmixoljuk. A tejszínt elkezdjük habbá verni, hozzáadjuk a Zselatin fixeket, és keményre verjük. Beletesszük a krémsajtot, majd a végén az eperpürét is. Rákenjük a kihűlt piskótára, a tetejét borzasra igazítjuk.
- Hűtőbe tesszük legalább 2 órára, hogy megszilárduljon a krém. Tálalás előtt kockákra vágjuk, és mindegyikre teszünk 1 szem epret és citromfüvet (vagy színes cukrot) díszítésként.
Jegyzetek
Köszönjük a receptet:
Kissné Zilahi Katalin (Kata Boszorkánykonyhája)