Sign In

Receptek

Erdélyi töltött karaj

 

Erdélyi töltött karaj

Elkészítési idő 1 óra 30 perc
Kategória Főétel, Sertéshús receptek
Konyha Magyar
Mennyiség 4 főre

Hozzávalók
  

A húshoz:

  • 600 gramm sertéskaraj csont nélküli
  • 2 evőkanál zsír

A töltelékhez:

  • 200 gramm savanyú káposzta
  • 1 darab tojás
  • 80 gramm főtt rizs
  • 60 gramm gépsonka
  • 1 mokkáskanál
  • 1/2 mokkáskanál őrölt fekete bors
  • 1 mokkáskanál borsikafű
  • 1 mokkáskanál szárított bazsalikom

A mártáshoz:

  • 2 evőkanál napraforgóolaj
  • 1 bő teáskanál rizsliszt
  • 1 nagy evőkanál paradicsompüré
  • 1/4 mokkáskanál
  • 1/4 mokkáskanál őrölt fekete bors
  • 1 teáskanál cukor
  • 100 ml fehérbor
  • 50 ml víz

Instrukciók
 

  • A káposztát, ha túl savanyú, átöblítjük, kinyomkodjuk, rövidebbre vágjuk. Egy tálban összekeverjük a főtt rizzsel, a felaprított sonkával, a tojással, a sóval és a fűszerekkel.
  • A megmosott húst hosszában felszúrjuk, amennyire lehet, kitágítjuk az üreget, és belenyomkodjuk a tölteléket.
  • A megtöltött húst egy serpenyőben, a zsíron, minden oldaláról átsütjük, majd egy tálba tesszük, a maradék zsírt ráöntjük, ha maradt a töltelékből, azt is mellétesszük, egy kevés vizet öntünk alá.
  • Az edényt lefedjük, 200 fokra előmelegített sütőben 60 percig sütjük, majd levesszük a fedőt, és a húst, néha a szafttal meglocsolva, pirosra sütjük.
  • Burgonyapüré, és felsorolt hozzávalókból készült paradicsomos mártás illik köretnek hozzá.  

Jegyzetek

Köszönjük a receptet:

Kissné Zilahi Katalin (Kata Boszorkánykonyhája)
Kulcsszó főétel, gluténmentes, karaj, sertés

 

Related Posts

Vélemény, hozzászólás?

Az e-mail címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük

Recipe Rating