Sign In

Receptek

Fahéjas galuska

 

Fahéjas galuska

Elkészítési idő 1 óra
Kategória Tészta receptek
Konyha Magyar
Mennyiség 2 főre

Hozzávalók
  

  • 50 gramm vaj + 20 gramm
  • 1 darab tojássárgája
  • 150 gramm Miklós' Universal mix liszt
  • 1/4 mokkáskanál
  • 140 ml tej + 700 ml
  • 1 teáskanál fahéj őrölt
  • 1 evőkanál kókuszcukor vagy barna cukor
  • 100 ml habtejszín

Instrukciók
 

  • 5 dkg puha vajat kikeverünk a tojássárgájával, majd hozzáadjuk a sót, a lisztet, apránként kb. 140 ml tejet, és alaposan összekeverjük. A normál galuskatésztánál egy kicsit lágyabb tésztát kell kapnunk.
  • 700 ml tejet felforralunk, és a forró tejbe mártogatott teáskanállal galuskákat szaggatunk. 5 percig főzzük, vigyázzunk, hogy a tej nehogy kifusson, majd leszűrjük a galuskákat, és egy vajjal jól kikent kisebb, jénai edénybe szórjuk őket.
  • Meglocsoljuk a tejszínnel, alaposan megszórjuk a fahéjjal, a barna cukorral, és a tetejére morzsoljuk a maradék vajat.
  • 180 C fokra előmelegített sütőben 30 perc alatt pirosra sütjük. Akkor jó, ha a galuska felszívta az összes tejszínt. 

Jegyzetek

Köszönjük a receptet:

Kissné Zilahi Katalin (Kata Boszorkánykonyhája)
Kulcsszó fahéj, galuska, gluténmentes, tészta

 

Related Posts

Vélemény, hozzászólás?

Az e-mail címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük

Recipe Rating