Fahéjas galuska
Fahéjas galuska
Hozzávalók
- 50 gramm vaj + 20 gramm
- 1 darab tojássárgája
- 150 gramm Miklós' Universal mix liszt
- 1/4 mokkáskanál só
- 140 ml tej + 700 ml
- 1 teáskanál fahéj őrölt
- 1 evőkanál kókuszcukor vagy barna cukor
- 100 ml habtejszín
Instrukciók
- 5 dkg puha vajat kikeverünk a tojássárgájával, majd hozzáadjuk a sót, a lisztet, apránként kb. 140 ml tejet, és alaposan összekeverjük. A normál galuskatésztánál egy kicsit lágyabb tésztát kell kapnunk.
- 700 ml tejet felforralunk, és a forró tejbe mártogatott teáskanállal galuskákat szaggatunk. 5 percig főzzük, vigyázzunk, hogy a tej nehogy kifusson, majd leszűrjük a galuskákat, és egy vajjal jól kikent kisebb, jénai edénybe szórjuk őket.
- Meglocsoljuk a tejszínnel, alaposan megszórjuk a fahéjjal, a barna cukorral, és a tetejére morzsoljuk a maradék vajat.
- 180 C fokra előmelegített sütőben 30 perc alatt pirosra sütjük. Akkor jó, ha a galuska felszívta az összes tejszínt.
Jegyzetek
Köszönjük a receptet:
Kissné Zilahi Katalin (Kata Boszorkánykonyhája)