Fahéjas keksz – tojásmentes
Fahéjas keksz tojásmentesen
Hozzávalók
- 100 gramm rizsliszt
- 100 gramm kukoricaliszt
- 50 gramm porcukor
- 60 gramm vaj
- 6 gramm sütőpor
- 5 gramm cukor vaníliás
- 1 mokkáskanál fahéj
- 60-70 ml habtejszín
Instrukciók
- Egy tálba mérjük a hozzávalókat a tejszín kivételével, majd elmorzsoljuk a vajjal a lisztet, és fokozatosan annyi tejszínt adunk hozzá, hogy egy könnyen gyúrható, viszonylag puha, de nem ragacsos tésztát kapjunk. Tekerjük fóliába, majd tegyük be a hűtőbe, minimum 60 percre, de akár egy éjszakára.
- A pihentetés után kicsit gyúrjuk át a tésztát, majd kisebb adagokban, enyhén lisztezett lapon nyújtsuk ki. A kiszúróformát, ha mintás, néha mártsuk bele a lisztbe, hogy ne ragadjon bele a tészta.
- A kiszaggatott formákat tegyük sütőpapíros sütőlapra, majd 180 C fokra előmelegített sütőben süssük meg 13-15 perc alatt. Miután megsültek, hagyjuk a tepsin kihűlni, mert melegen atomjaira esik szét, kihűlve viszont omlós-ropogós.
Jegyzetek
Köszönjük a receptet:
Kissné Zilahi Katalin (Kata Boszorkánykonyhája)