Sign In

Receptek

Fánk – kukoricalisztből

 

Fánk - kukoricalisztből

Elkészítési idő 1 óra 40 perc
Kategória Édes sütemények
Konyha Magyar
Mennyiség 18 db

Hozzávalók
  

  • 300 gramm kukoricaliszt
  • 1 púpozott evőkanál útifűmaghéj
  • 60 gramm cukor
  • 0,5 darab citrom reszelt héja
  • 1 mokkáskanál
  • 20 gramm friss élesztő
  • 210 ml tej
  • 1 darab tojás
  • 30 gramm olvasztott margarin
  • 1 teáskanál rum nem aroma!

Instrukciók
 

  • Az élesztőt 1 teáskanál cukorral felfuttatjuk 100 ml langyos tejben.
  • A kukoricalisztet összekeverjük az útifűmaghéjjal, a cukorral, a sóval, majd hozzáöntjük a felfuttatott élesztőt, a maradék langyos tejet, a felolvasztott margarint, beleütjük a tojást, és a robotgéppel néhány perc alatt jól kidolgozzuk a tésztát.
  • Letakarjuk, langyos, huzatmentes helyen kb. 50 percig kelesztjük, majd enyhén lisztezett nyújtólapon kicsit átgyúrjuk. Ezután 2 cm vastagra kinyújtjuk, 6 cm-es pogácsaszaggatóval kiszaggatjuk, a közepüket egy kissé benyomjuk. A leeső részeket újra összegyúrjuk és kiszaggatjuk.
  • 20 percig pihentetjük még a fánkokat, majd közepesen forró olajban, 2-2 perc alatt mindkét oldalukat megsütjük, majd konyhai papírtörlőre szedjük, hogy a fölösleges olajat felitassuk.
  • Tálaláskor porcukorral megszórjuk, ízlésünknek megfelelő lekvárral vagy nutellával kínáljuk. Ebből a mennyiségből 18 db fánk lett. Nagyon finom, kívül ropogós, belül puha tésztával.  

Jegyzetek

Köszönjük a receptet:

Kissné Zilahi Katalin (Kata Boszorkánykonyhája)
Kulcsszó édes sütemény, fánk, gluténmentes, kukoricaliszt

 

Related Posts

Vélemény, hozzászólás?

Az e-mail címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük

Recipe Rating