Sign In

Receptek

Fasírozott zabpehellyel, olajban sütve

Fasírozott zabpehellyel, olajban sütve

Elkészítési idő 50 perc
Kategória Főétel
Konyha Magyar
Mennyiség 5 adag

Hozzávalók
  

  • 500 gramm darált sertéslapocka
  • 100 gramm gluténmentes zabpehely
  • 1 fej közepes vöröshagyma
  • 2-3 gerezd fokhagyma
  • 1 darab tojás
  • 50 gramm apró kockákra vágott füstölt sajt
  • 2 teáskanál
  • 1 mokkáskanál őrölt fekete bors
  • 1 teáskanál fűszerpaprika
  • 20 gramm gluténmentes zabpehely a forgatáshoz
  • 500 ml étolaj a sütéshez

Instrukciók
 

  • A zabpelyhet langyos vízben előáztatjuk, kicsit kinyomkodjuk, majd hozzáadjuk a darált húshoz és összekeverjük a többi hozzávalóval is, ugyanúgy, mintha hagyományos fasírozottat készítenénk.
  • Olajos kézzel pingponglabdányi gombócokat formázunk a masszából, beleforgatjuk a zabpehelybe és közepesen forró étolajban pirosra sütjük őket.  

Jegyzetek

Köszönjük a receptet:

Kissné Zilahi Katalin (Kata Boszorkánykonyhája)
Kulcsszó fasírt, főétel, gluténmentes, zabpehely

 

Related Posts

Vélemény, hozzászólás?

Az e-mail címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük

Recipe Rating