Fasírozott zabpehellyel, olajban sütve
Fasírozott zabpehellyel, olajban sütve
Hozzávalók
- 500 gramm darált sertéslapocka
- 100 gramm gluténmentes zabpehely
- 1 fej közepes vöröshagyma
- 2-3 gerezd fokhagyma
- 1 darab tojás
- 50 gramm apró kockákra vágott füstölt sajt
- 2 teáskanál só
- 1 mokkáskanál őrölt fekete bors
- 1 teáskanál fűszerpaprika
- 20 gramm gluténmentes zabpehely a forgatáshoz
- 500 ml étolaj a sütéshez
Instrukciók
- A zabpelyhet langyos vízben előáztatjuk, kicsit kinyomkodjuk, majd hozzáadjuk a darált húshoz és összekeverjük a többi hozzávalóval is, ugyanúgy, mintha hagyományos fasírozottat készítenénk.
- Olajos kézzel pingponglabdányi gombócokat formázunk a masszából, beleforgatjuk a zabpehelybe és közepesen forró étolajban pirosra sütjük őket.
Jegyzetek
Köszönjük a receptet:
Kissné Zilahi Katalin (Kata Boszorkánykonyhája)