Fasírozott zabpehellyel, sütőben sütve
Fasírozott zabpehellyel, sütőben sütve
Hozzávalók
- 500 gramm darált sertéshús lapocka
- 100 gramm gluténmentes zabpehely
- 1 közepes fej vöröshagyma
- 2 gerezd fokhagyma
- 1 darab tojás
- 50 gramm füstölt sajt apró kockára vágott
- 2 teáskanál só
- 1/2 mokkáskanál őrölt fekete bors
- 1 teáskanál fűszerpaprika
- 20 gramm gluténmentes zabpehely a forgatáshoz
- 50 ml étolaj a sütéshez
Instrukciók
- A zabpelyhet langyos vízben előáztatjuk, majd hozzáadjuk a darált húshoz, és összekeverjük a többi hozzávalóval is, ugyanúgy, mintha hagyományos fasírozottat készítenénk.
- A tepsit kibéleljük sütőpapírral, olajos kézzel gombócokat formázunk a masszából, beleforgatjuk a zabpehelybe, és a tepsire rakosgatjuk őket.
- A tetejüket egy kevéske olajjal megkenjük, sütés közben néhányszor megforgatjuk.
- 200 C fokos sütőben, 30-40 perc alatt ropogósra sütjük.
Jegyzetek
Köszönjük a receptet:
Kissné Zilahi Katalin (Kata Boszorkánykonyhája)