Sign In

Receptek

Fasírozott zabpehellyel, sütőben sütve

 

Fasírozott zabpehellyel, sütőben sütve

Elkészítési idő 50 perc
Kategória Főétel
Konyha Magyar
Mennyiség 4 főre

Hozzávalók
  

  • 500 gramm darált sertéshús lapocka
  • 100 gramm gluténmentes zabpehely
  • 1 közepes fej vöröshagyma
  • 2 gerezd fokhagyma
  • 1 darab tojás
  • 50 gramm füstölt sajt apró kockára vágott
  • 2 teáskanál
  • 1/2 mokkáskanál őrölt fekete bors
  • 1 teáskanál fűszerpaprika
  • 20 gramm gluténmentes zabpehely a forgatáshoz
  • 50 ml étolaj a sütéshez

Instrukciók
 

  • A zabpelyhet langyos vízben előáztatjuk, majd hozzáadjuk a darált húshoz, és összekeverjük a többi hozzávalóval is, ugyanúgy, mintha hagyományos fasírozottat készítenénk.
  • A tepsit kibéleljük sütőpapírral, olajos kézzel gombócokat formázunk a masszából, beleforgatjuk a zabpehelybe, és a tepsire rakosgatjuk őket.
  • A tetejüket egy kevéske olajjal megkenjük, sütés közben néhányszor megforgatjuk.
  • 200 C fokos sütőben, 30-40 perc alatt ropogósra sütjük.  

Jegyzetek

Köszönjük a receptet:

Kissné Zilahi Katalin (Kata Boszorkánykonyhája)
Kulcsszó fasírt, főétel, gluténmentes, sütőben sült, zabpehely

 

Related Posts

Vélemény, hozzászólás?

Az e-mail címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük

Recipe Rating