Fasírozott, sütőben sütve
Fasírozott, sütőben sütve
Hozzávalók
- 1000 gramm darált sertéslapocka
- 2 darab gluténmentes zsömle
- 100 ml tej
- 1 darab vöröshagyma
- 3 evőkanál olaj
- 3 teáskanál só
- 3 darab tojás
- 2 teáskanál fűszerpaprika
- 4 gerezd zúzott fokhagyma
- 1 mokkáskanál őrölt fekete bors
- 1 mokkáskanál őrölt köménymag
- 30 gramm gluténmentes zsemlemorzsa a forgatáshoz
- 80 ml olaj a lekenéshez
Instrukciók
- A zsömléket felkockázzuk, és beáztatjuk a tejbe. Ha nagyon száraz, egy kevés tejet tehetünk még hozzá. A felaprított hagymát megdinszteljük az olajon.
- A darált húst egy nagyobb tálba tesszük, és összekeverjük a tojással, a sóval, a fűszerpaprikával, a fokhagymával, a borssal, a köménymaggal és a tejbe áztatott, összemorzsolt zsömlével.
- Egy nagy tepsit kibélelünk sütőpapírral. A darált húsos masszából maréknyi gombócokat formálunk, meghempergetjük a zsemlemorzsában, kicsit lelapítjuk, és tepsibe tesszük.
- Amikor készen vannak a gombócok, olajjal lekenjük a tetejüket, és 180 fokra előmelegített sütőben 60-70 perc alatt pirosra sütjük őket.
Jegyzetek
Köszönjük a receptet:
Kissné Zilahi Katalin (Kata Boszorkánykonyhája)