Sign In

Receptek

Fasírozott, sütőben sütve

 

Fasírozott, sütőben sütve

Elkészítési idő 1 óra 30 perc
Kategória Főétel
Konyha Magyar
Mennyiség 25 db

Hozzávalók
  

  • 1000 gramm darált sertéslapocka
  • 2 darab gluténmentes zsömle
  • 100 ml tej
  • 1 darab vöröshagyma
  • 3 evőkanál olaj
  • 3 teáskanál
  • 3 darab tojás
  • 2 teáskanál fűszerpaprika
  • 4 gerezd zúzott fokhagyma
  • 1 mokkáskanál őrölt fekete bors
  • 1 mokkáskanál őrölt köménymag
  • 30 gramm gluténmentes zsemlemorzsa a forgatáshoz
  • 80 ml olaj a lekenéshez

Instrukciók
 

  • A zsömléket felkockázzuk, és beáztatjuk a tejbe. Ha nagyon száraz, egy kevés tejet tehetünk még hozzá. A felaprított hagymát megdinszteljük az olajon.
  • A darált húst egy nagyobb tálba tesszük, és összekeverjük a tojással, a sóval, a fűszerpaprikával, a fokhagymával, a borssal, a köménymaggal és a tejbe áztatott, összemorzsolt zsömlével.
  • Egy nagy tepsit kibélelünk sütőpapírral. A darált húsos masszából maréknyi gombócokat formálunk, meghempergetjük a zsemlemorzsában, kicsit lelapítjuk, és tepsibe tesszük.
  • Amikor készen vannak a gombócok, olajjal lekenjük a tetejüket, és 180 fokra előmelegített sütőben 60-70 perc alatt pirosra sütjük őket.  

Jegyzetek

Köszönjük a receptet:

Kissné Zilahi Katalin (Kata Boszorkánykonyhája)
Kulcsszó fasírt, főétel, gluténmentes

 

Related Posts

Vélemény, hozzászólás?

Az e-mail címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük

Recipe Rating