Sign In

Receptek

Fejtett babos csirkecombok

 

Fejtett babos csirkecombok

Elkészítési idő 1 óra
Kategória Csirkehús receptek, Főétel, Szárnyas receptek
Konyha Magyar
Mennyiség 4 főre

Hozzávalók
  

  • 1 darab vöröshagyma nagy fej
  • 4 evőkanál napraforgóolaj
  • 2 gerezd zúzott fokhagyma
  • 4 darab csirke felső comb nagyobb
  • 1 teáskanál fűszerpaprika
  • 500 gramm fejtett bab (fagyasztott is jó)
  • 2 teáskanál
  • 1/2 mokkáskanál őrölt fekete bors
  • 1 evőkanál rizsliszt
  • 200 ml tejföl (elmaradhat)

Instrukciók
 

  • Az apróra vágott hagymát megdinszteljük az olajon, hozzáadjuk a zúzott fokhagymát, majd rátesszük a csirkecombokat, és mindkét oldalukat megpirítjuk. (Én kifiléztem a csirkecombokat, úgy tettem bele, a lehúzott bőrből és a csontokból mindig alaplét készítek.)
  • Megszórjuk a fűszerpaprikával, átforgatjuk a húsokat rajta, majd rászórjuk a fejtett babot, és jól összekeverjük. Felöntjük kb. 400 ml vízzel, sózzuk, borsozzuk, felforraljuk, majd fedő alatt, kis lángon, kb. 45 perc alatt puhára főzzük.
  • Közben a lisztet simára keverjük a tejföllel, egy kevés lével hígítjuk, majd a babra öntjük. Friss, puha kenyérrel tálaljuk.  

Jegyzetek

Köszönjük a receptet:

Kissné Zilahi Katalin (Kata Boszorkánykonyhája)
Kulcsszó csirkecomb, csirkehús, fejtett bab, főétel, gluténmentes

 

Related Posts

Vélemény, hozzászólás?

Az e-mail címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük

Recipe Rating