Flamingó szelet
Flamingó szelet
Hozzávalók
A tésztához:
- 150 gramm Schar mix C
- 150 gramm Schar mix B
- 4 evőkanál porcukor
- 1 evőkanál zsír
- 1 darab tojás
- 10 gramm szalalkáli
- 1 darab császárkörte vagy vérnarancs aroma
- 200 ml tej
A krémhez:
- 200 gramm margarin
- 250 gramm porcukor
- 10 gramm vaníliás cukor
- 6 evőkanál rizsliszt
- 600 ml tej
Instrukciók
- A tészta hozzávalóit jól összedolgozzuk, és 3 lapot sütünk belőle. Én a tésztalapokat sütőpapíron szoktam kinyújtani, méretre vágom, és a papírral együtt teszem a sütőlapra, vagy egy felfordított tepsi hátlapjára.
- A krémhez a margarint habosra keverjük a porcukorral és a vaníliás cukorral. A tejből liszttel sűrű pépet főzünk, és ha kihűlt, a margarinos krémhez keverjük.
- A tésztalapokat megkenjük a krémmel. Másnapra szépen megpuhul, és jól szeletelhető. Mindenképpen hagyjátok állni 1 napot!
- A tetejét ízlésünknek megfelelően díszíthetjük. Én olvasztott csokit csorgattam rá, és színes cukorral szórtam meg.
Jegyzetek
Köszönjük a receptet:
Kissné Zilahi Katalin (Kata Boszorkánykonyhája)