Sign In

Receptek

Fokhagymás-tejszínes csirkeragu

Fokhagymás-tejszínes csirkeragu

Fokhagymás-tejszínes csirkeragu

Elkészítési idő 30 perc
Kategória Csirkehús receptek, Főétel
Konyha Magyar
Mennyiség 4 főre

Hozzávalók
  

  • 1 darab vöröshagyma közepes fej
  • 4 evőkanál napraforgóolaj
  • 8 gerezd fokhagyma
  • 500 gramm csirkemellfilé vagy combfilé
  • 1 teáskanál
  • 1/2 mokkáskanál őrölt fekete bors
  • 1 mokkáskanál oregánó
  • 200 ml főzőtejszín
  • 1 teáskanál rizsliszt

Instrukciók
 

  • A felaprított hagymát megdinszteljük az olajon, majd hozzáadjuk a zúzott fokhagymát is. 1 percig még együtt dinszteljük, majd hozzáadjuk a kisujjnyi csíkokra vágott csirkemellet, és kevergetve, nagy lángon 3-4 percig pirítjuk.
  • Amikor a hús kifehéredett, meghintjük a liszttel, és kevergetés közben felöntjük a tejszínnel. Megsózzuk, megszórjuk az oregánóval, majd pár perc alatt besűrítjük a mártást (a rizslisztest kicsit tovább kell főzni, hogy állás után ne híguljon fel).
  • Párolt rizzsel vagy főtt tésztával tálaljuk.  

Jegyzetek

Köszönjük a receptet:

Kissné Zilahi Katalin (Kata Boszorkánykonyhája)
Kulcsszó csirkehús, csirkeragu, főétel, fokhagyma, gluténmentes, tejszín

 

Related Posts

Vélemény, hozzászólás?

Az e-mail címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük

Recipe Rating