Fordított ananásztorta
Fordított ananásztorta
Hozzávalók
A karamellhez:
- 20 gramm vaj
- 80 gramm nádcukor
A tésztához:
- 400 gramm ananász körszelet
- 150 gramm vaj
- 250 gramm Miklós' Universal mix
- 100 ml tej
- 6 gramm sütőpor
- 3 darab tojás
- 10 gramm vaníliás cukor
- 100 gramm cukor
Instrukciók
- Kivágunk sütőpapírból egy 28 cm-es átmérőjű kört, és egy kapcsos tortaforma aljába tesszük. A forma oldalát kivajazzuk. meglisztezzük.
- Ha konzerv ananászt használunk, szárítsuk le alaposan a szeleteket konyhai papírtörlővel.
- Elkészítjük a karamellt: egy edényben felolvasztjuk a vajat, majd hozzáadjuk a nádcukrot. Karamellizáljuk a cukrot a vajjal, de vigyázva, mert könnyen megég.
- A karamellt a sütőpapírra öntjük, szétterítjük rajta. Ráfektetjük az ananászszeleteket. A megmaradt szeleteket apró kockára vágjuk és félretesszük.
- Elkészítjük a tésztát: egy tálban habosra keverjük a cukrot a puha vajjal, majd egyenként hozzáadjuk a tojásokat, és tovább keverjük. Apránként hozzáadjuk a sütőporral és vaníliás cukorral összekevert lisztet, majd a tejet.
- Ha konzerv ananászt használunk, a tej helyett hozzáadhatjuk az ananászlét. Végül belekeverjük a kockára vágott ananászdarabokat.
- A masszát az ananászszeletekre öntjük a tortaformába, és elegyengetjük a tetejét. 180 C-ra előmelegített sütőben sütjük 60 percet. Az idő letelte után kivesszük a sütőből, egy tálra fordítjuk a tortát, és azonnal lehúzzuk a sütőpapírt.
Jegyzetek
Köszönjük a receptet:
Kissné Zilahi Katalin (Kata Boszorkánykonyhája)