Sign In

Receptek

Füstölt húsos rakott karfiol

 

Füstölt húsos rakott karfiol

Elkészítési idő 1 óra 20 perc
Kategória Főétel, Sertéshús receptek
Mennyiség 4 főre

Hozzávalók
  

  • 100 gramm basmati rizs
  • 500 gramm karfiol (fagyasztott is jó)
  • 160 gramm főtt, füstölt tarja
  • 200 ml tejföl
  • 1/2 mokkáskanál őrölt fekete bors
  • 150 gramm juhtúró
  • 1 evőkanál snidling aprított
  • 3 evőkanál vaj
  • 1 evőkanál rizsliszt
  • 1 darab tojás
  • 50 gramm sajt reszelt
  • 1 evőkanál (összesen)

Instrukciók
 

  • A rizst enyhén sós vízben megfőzzük. A karfiolt roppanósra főzzük, szintén enyhén sós vízben.
  • A tarját ledaráljuk, és összekeverjük 100 ml tejföllel, sózzuk, borsozzuk.
  • A juhtúrót összekeverjük 100 ml tejföllel és a snidlinggel.
  • A vajat felforrósítjuk, megfuttatjuk rajta a lisztet, majd felöntjük a karfiol főzőlevéből elvett 200 ml lével, és pár perc alatt sűrűre főzzük. Lehúzzuk a tűzről, majd hozzákeverjük a reszelt sajtot, a tojást, és egy kevés sót.
  • Egy tűzálló tálat kikenünk olajjal, beleterítjük a főtt rizst, ráhalmozzuk a karfiolt, majd a tetejére öntjük a tejfölös-tarjás masszát, majd ennek a tetejére juhtúróst, és a legtetejére a sajtos-tojásost. 200 fokra előmelegített sütőben 30 perc alatt pirosra sütjük.  

Jegyzetek

Köszönjük a receptet:

Kissné Zilahi Katalin (Kata Boszorkánykonyhája)

 

Related Posts

Vélemény, hozzászólás?

Az e-mail címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük

Recipe Rating