Füstölt húsos rakott karfiol
Füstölt húsos rakott karfiol
Hozzávalók
- 100 gramm basmati rizs
- 500 gramm karfiol (fagyasztott is jó)
- 160 gramm főtt, füstölt tarja
- 200 ml tejföl
- 1/2 mokkáskanál őrölt fekete bors
- 150 gramm juhtúró
- 1 evőkanál snidling aprított
- 3 evőkanál vaj
- 1 evőkanál rizsliszt
- 1 darab tojás
- 50 gramm sajt reszelt
- 1 evőkanál só (összesen)
Instrukciók
- A rizst enyhén sós vízben megfőzzük. A karfiolt roppanósra főzzük, szintén enyhén sós vízben.
- A tarját ledaráljuk, és összekeverjük 100 ml tejföllel, sózzuk, borsozzuk.
- A juhtúrót összekeverjük 100 ml tejföllel és a snidlinggel.
- A vajat felforrósítjuk, megfuttatjuk rajta a lisztet, majd felöntjük a karfiol főzőlevéből elvett 200 ml lével, és pár perc alatt sűrűre főzzük. Lehúzzuk a tűzről, majd hozzákeverjük a reszelt sajtot, a tojást, és egy kevés sót.
- Egy tűzálló tálat kikenünk olajjal, beleterítjük a főtt rizst, ráhalmozzuk a karfiolt, majd a tetejére öntjük a tejfölös-tarjás masszát, majd ennek a tetejére juhtúróst, és a legtetejére a sajtos-tojásost. 200 fokra előmelegített sütőben 30 perc alatt pirosra sütjük.
Jegyzetek
Köszönjük a receptet:
Kissné Zilahi Katalin (Kata Boszorkánykonyhája)