Fűszeres focaccia
Fűszeres focaccia
Hozzávalók
- 230 ml víz
- 20 gramm friss élesztő
- 1 teáskanál cukor
- 300 gramm Miklós' Universal mix liszt
- 1 teáskanál só
- 3-4 darab aszalt paradicsom
- 1 evőkanál friss, aprított bazsalikomlevél vagy 1 teáskanál szárított
- 2 evőkanál olívaolaj
Instrukciók
- Az élesztőt a cukorral felfuttatjuk 100 ml langyos vízben.
- A lisztet a robotgép táljába szitáljuk, hozzáadjuk a sót, a felfuttatott élesztőt, és elkezdjük dagasztani. Apránként hozzáadjuk a maradék langyos vizet, a felaprított bazsalikomot és az apróra vágott aszalt paradicsomot, majd a legvégén az olívaolajat. Én a szárított paradicsom fűszeres olaját használtam.
- Közepesen kemény tésztát dagasztunk. Letakarva, langyos helyen a duplájára kelesztjük kb. 45 perc alatt.
- Ezután meglisztezett gyúrólapon kicsit átgyúrjuk, majd téglalap alakúra igazítjuk, és beletesszük egy olívaolajjal kikent kisebb tepsibe (18x24cm), és szépen eligazgatjuk benne a tésztát.
- A tetejére rakosgatjuk az olajbogyót, megkenjük olívaolajjal, megszórjuk a durva szemű sóval, majd egy tiszta konyharuhával letakarjuk, és langyos helyen addig pihentetjük, amíg a sütő bemelegszik 200 fokra.
- Amikor már meleg a sütő, betesszük a focacciát, és 30-35 perc alatt szép pirosra megsütjük.
Jegyzetek
Köszönjük a receptet:
Kissné Zilahi Katalin (Kata Boszorkánykonyhája)