Sign In

Fűszeres focaccia

 

Fűszeres focaccia

Elkészítési idő 2 óra
Kategória Kenyér receptek
Konyha Olasz
Mennyiség 4 főre

Hozzávalók
  

  • 230 ml víz
  • 20 gramm friss élesztő
  • 1 teáskanál cukor
  • 300 gramm Miklós' Universal mix liszt
  • 1 teáskanál
  • 3-4 darab aszalt paradicsom
  • 1 evőkanál friss, aprított bazsalikomlevél vagy 1 teáskanál szárított
  • 2 evőkanál olívaolaj

Instrukciók
 

  • Az élesztőt a cukorral felfuttatjuk 100 ml langyos vízben.
  • A lisztet a robotgép táljába szitáljuk, hozzáadjuk a sót, a felfuttatott élesztőt, és elkezdjük dagasztani. Apránként hozzáadjuk a maradék langyos vizet, a felaprított bazsalikomot és az apróra vágott aszalt paradicsomot, majd a legvégén az olívaolajat. Én a szárított paradicsom fűszeres olaját használtam.
  • Közepesen kemény tésztát dagasztunk. Letakarva, langyos helyen a duplájára kelesztjük kb. 45 perc alatt.
  • Ezután meglisztezett gyúrólapon kicsit átgyúrjuk, majd téglalap alakúra igazítjuk, és beletesszük egy olívaolajjal kikent kisebb tepsibe (18x24cm), és szépen eligazgatjuk benne a tésztát.
  • A tetejére rakosgatjuk az olajbogyót, megkenjük olívaolajjal, megszórjuk a durva szemű sóval, majd egy tiszta konyharuhával letakarjuk, és langyos helyen addig pihentetjük, amíg a sütő bemelegszik 200 fokra.
  • Amikor már meleg a sütő, betesszük a focacciát, és 30-35 perc alatt szép pirosra megsütjük.  

Jegyzetek

Köszönjük a receptet:

Kissné Zilahi Katalin (Kata Boszorkánykonyhája)
Kulcsszó focaccia, fűszeres, gluténmentes, kenyér

 

Related Posts

Vélemény, hozzászólás?

Az e-mail címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük

Recipe Rating