Fűszeres tojásragu
Fűszeres tojásragu
Hozzávalók
- 8 darab főtt tojás
- 30 gramm vaj
- 30 gramm rizsliszt
- 350 ml zöldségleves ételízesítőből is jó
- 1 darab tojássárgája
- 150 ml főzőtejszín
- 1 evőkanál felaprított snidling
- 1 evőkanál felaprított petrezselyem
- 1 evőkanál felaprított kapor
- 1 evőkanál kapribogyó
- 1 evőkanál citromlé
- 1 teáskanál só
- 1/2 mokkáskanál őrölt fehérbors
Instrukciók
- A vajat felolvasztjuk, a lisztet megfuttatjuk rajta, majd a zöldséglevest, apránként adagolva, kevergetés mellett hozzáadjuk, és mártás sűrűségűre főzzük.
- A tojássárgáját a tejszínnel összekeverjük, ezzel dúsítjuk a mártást.
- A sóval, borssal, a felaprított fűszerekkel, a kapribogyóval és citromlével kellemesen pikánsra ízesítjük, végül beletesszük a meghámozott, felszeletelt tojásokat. Főtt tésztával vagy nokedlival tálaljuk.
Jegyzetek
Köszönjük a receptet:
Kissné Zilahi Katalin (Kata Boszorkánykonyhája)