Sign In

Receptek

Fűszeres tojásragu

 

Fűszeres tojásragu

Elkészítési idő 30 perc
Kategória Vegetáriánus, vegán
Konyha Magyar
Mennyiség 4 főre

Hozzávalók
  

  • 8 darab főtt tojás
  • 30 gramm vaj
  • 30 gramm rizsliszt
  • 350 ml zöldségleves ételízesítőből is jó
  • 1 darab tojássárgája
  • 150 ml főzőtejszín
  • 1 evőkanál felaprított snidling
  • 1 evőkanál felaprított petrezselyem
  • 1 evőkanál felaprított kapor
  • 1 evőkanál kapribogyó
  • 1 evőkanál citromlé
  • 1 teáskanál
  • 1/2 mokkáskanál őrölt fehérbors

Instrukciók
 

  • A vajat felolvasztjuk, a lisztet megfuttatjuk rajta, majd a zöldséglevest, apránként adagolva, kevergetés mellett hozzáadjuk, és mártás sűrűségűre főzzük.
  • A tojássárgáját a tejszínnel összekeverjük, ezzel dúsítjuk a mártást.
  • A sóval, borssal, a felaprított fűszerekkel, a kapribogyóval és citromlével kellemesen pikánsra ízesítjük, végül beletesszük a meghámozott, felszeletelt tojásokat. Főtt tésztával vagy nokedlival tálaljuk.  

Jegyzetek

Köszönjük a receptet:

Kissné Zilahi Katalin (Kata Boszorkánykonyhája)
Kulcsszó fűszeres, gluténmentes, tojás, vegetáriánus

 

Related Posts

Vélemény, hozzászólás?

Az e-mail címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük

Recipe Rating