Sign In

Receptek

Galuska bolognai módra

 

Galuska bolognai módra

Elkészítési idő 40 perc
Kategória Főétel
Konyha Magyar
Mennyiség 4 főre

Hozzávalók
  

A nokedlihoz:

  • 300 gramm kukoricaliszt vagy rizsliszt
  • 3 darab tojás
  • 200 ml víz
  • 1 teáskanál

A raguhoz:

  • 1 fej közepes vöröshagyma
  • 4 evőkanál olívaolaj
  • 250 gramm csiperkegomba
  • 250 gramm párizsi
  • ízlés szerint őrölt fekete bors
  • ízlés szerint
  • 1 mokkáskanál kakukkfű
  • 1 mokkáskanál bazsalikom friss még jobb
  • 100 gramm paradicsompüré
  • 1 mokkáskanál szárított oregánó
  • 2 teáskanál cukor
  • 100 gramm reszelt sajt

Instrukciók
 

  • A lisztet összekeverjük a tojásokkal, sóval és a vízzel, majd lobogó sós vízbe szaggatjuk és kifőzzük. Leszűrjük, hideg vízzel leöblítjük, pár csepp olajjal meglocsoljuk, és félretesszük.
  • A raguhoz, a nem túl apróra vágott hagymát megdinszteljük az olajon, hozzáadjuk a megtisztított, szeletekre vágott gombát, kicsit együtt pirítjuk, majd következik a kisebb kockákra vagy csíkokra vágott parizer, pár percig még együtt pirítva.
  • Sózzuk, borsozzuk, hozzákeverjük a paradicsompürét, a cukrot, egy kevés vízzel hígítjuk (kb. 50 ml), belemorzsoljuk a fűszereket, és éppen csak 1-2 percig főzzük.
  • Tálaláskor a galuskát a raguval leöntjük, a reszelt sajttal megszórjuk. Ha nagyon kihűlt a galuska, néhány perc alatt a sütőben vagy mikróban átmelegítjük.  

Jegyzetek

Köszönjük a receptet:

Kissné Zilahi Katalin (Kata Boszorkánykonyhája)
Kulcsszó bolognai, főétel, galuska, gluténmentes

 

Related Posts

Vélemény, hozzászólás?

Az e-mail címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük

Recipe Rating