Sign In

Receptek

Gombás patisszonfelfújt

 

Gombás patisszonfelfújt

Elkészítési idő 1 óra 20 perc
Kategória Főétel
Konyha Magyar
Mennyiség 6 főre

Hozzávalók
  

  • 300 gramm csirkemell vagy csirkecombfilé
  • 2 evőkanál napraforgóolaj
  • 1/4 mokkáskanál
  • 2 darab nagyobb csillagtök (kb. 1000 gramm összesen)
  • 1 darab vöröshagyma közepes
  • 2 gerezd fokhagyma
  • 250 gramm csiperkegomba
  • 1 csokor petrezselyem
  • 4 evőkanál napraforgóolaj
  • 1 mokkáskanál

A besamelhez:

  • 60 gramm vaj
  • 4 evőkanál rizsliszt
  • 400 ml tej
  • 1 mokkáskanál
  • 1/4 mokkáskanál szerecsendió reszelt
  • 3 darab tojás
  • 80 gramm sajt reszelt

A tál kikenéséhez:

  • 1 teáskanál vaj

Instrukciók
 

  • A csirkemellet kisebb darabokra vágjuk, megsózzuk, a forró olajon 6-8 perc alatt elősütjük, félretesszük. A tököt félbe vágjuk, kimagozzuk, a húsát kisujjnyi csíkokra vágjuk.
  • A felaprított vöröshagymát megdinszteljük az olajon, hozzáadjuk a zúzott fokhagymát, rászórjuk a felszeletelt gombát, az aprított petrezselymet, a csíkokra vágott tököt, megsózzuk, és fedő alatt, kis lángon, 6-8 perc alatt roppanósra pároljuk.
  • Közben a vajat egy serpenyőben felolvasztjuk, a lisztet megfuttatjuk rajta, a tejjel felengedjük, sózzuk, a szerecsendióval fűszerezzük, majd kevergetés közben jó sűrűre főzzük. Lehúzzuk a tűzről, hűlni hagyjuk, majd belekeverjük a tojásokat, és a reszelt sajtot. Lehet a fehérjét külön felverni, és úgy hozzáadni, hogy még lazább legyen.
  • Végül a gombás tököt összekeverjük a mártással, és a felét egy kivajazott sütőtálba vagy tepsibe (20x30 cm) öntjük, ráfektetjük az elősütött csirkemell-darabokat, beborítjuk a maradék masszával, majd 180 C fokra előmelegített sütőben kb. 50 perc alatt megsütjük.  

Jegyzetek

Köszönjük a receptet:

Kissné Zilahi Katalin (Kata Boszorkánykonyhája)
Kulcsszó felfújt, főétel, gluténmentes, gomba, patisszon

 

Related Posts

Vélemény, hozzászólás?

Az e-mail címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük

Recipe Rating