Gombás puliszka
Gombás puliszka
Hozzávalók
A puliszkához:
- 130 gramm kukoricadara (jelölten gluténmentes)
- 500 ml víz
- 1 teáskanál só
- 1/2 mokkáskanál őrölt fekete bors
A gombás raguhoz:
- 3 evőkanál napraforgóolaj
- 1 darab közepes vöröshagyma
- 1 darab zöldpaprika
- 1 darab paradicsom
- 250 gramm csiperkegomba (fele lehet vargányagomba)
- 1 teáskanál só
- 1/2 mokkáskanál őrölt fekete bors
- 1 mokkáskanál vaj a tál kikenéséhez
- 2 evőkanál napraforgóolaj a galuskák szaggatásához
A tetejére:
- 200 ml tejföl
- 50 gramm reszelt trappista sajt
Instrukciók
- A vizet a sóval felforraljuk, beleöntjük a kukoricadarát, megborsozzuk, majd sűrűre főzzük. Lehúzzuk a tűzről, lefedjük, és pihenni hagyjuk, amíg a gombás ragut elkészítjük.
- A felaprított hagymát megdinszteljük az olajon, hozzáadjuk a szintén felaprított zöldpaprikát, paradicsomot, sózzuk, borsozzuk, pár percig együtt pároljuk, majd hozzáadjuk a megtisztított, felaprított gombát is.
- Miután a ragu leve kellőképpen besűrűsödött, megszórjuk a felaprított petrezselyemmel.
- Egy tűzálló tálat kivajazunk, a puliszka felét olajba mártott kisebb kanállal a tálba szaggatjuk, rákanalazzuk a ragu és a tejföl felét, majd a maradék puliszkát szintén rászaggatjuk, erre jön a ragu és a tejföl.
- A tetejét megszórjuk a reszelt sajttal, és 180 fokra előmelegített sütőben kicsit megpirítjuk.
Jegyzetek
Köszönjük a receptet:
Kissné Zilahi Katalin (Kata Boszorkánykonyhája)