Sign In

Receptek

Gombás-hagymás csirkemáj

 

Gombás-hagymás csirkemáj

Elkészítési idő 1 óra
Kategória Csirkehús receptek
Konyha Magyar
Mennyiség 4 főre

Hozzávalók
  

  • 500 gramm csirkemáj
  • 500 gramm csiperkegomba
  • 2 evőkanál rizsliszt
  • 50 ml olaj
  • 2 teáskanál
  • 1 mk őrölt fekete bors
  • 2 fej vöröshagyma
  • 1 teáskanál morzsolt majoránna
  • 2 darab babérlevél
  • 100 ml húsleves ételízesítőből is jó

Instrukciók
 

  • A csirkemájat megmossuk, az inas, eres részeket kivágjuk, és 2-3 darabra elvágjuk. A hagymát megtisztítjuk, félbevágjuk, majd nem túl vékonyra felszeleteljük. A gombát mossuk meg, szeleteljük fel, szintén nem túl vékonyra.
  • A májdarabokat sózzuk, borsozzuk, majd forgassuk meg a lisztben.
  • Az olajat forrósítsuk fel, és a májat süssük elő benne pár pillanat alatt, majd tegyük át egy tepsibe.
  • A visszamaradt olajban pároljuk üvegesre a hagymát, majd adjuk hozzá a felszeletelt gombát, sózzuk, borsozzuk, szórjuk meg az ételízesítővel, a majoránnával, és együtt pároljuk pár percig.
  • Ezután kanalazzuk rá a gombás-hagymás ragut a májra, tegyük hozzá a babérlevelet, öntsük fel a húslevessel, majd borítsuk be a tepsit alufóliával.
  • 180 fokra előmelegített sütőben süssük 20 percig, majd vegyük le a fóliát, és nélküle süssük további 15-20 percig.
  • Tetszőleges körettel tálaljuk, én most petrezselymes újburgonyát készítettem hozzá.  

Jegyzetek

Köszönjük a receptet:

Kissné Zilahi Katalin (Kata Boszorkánykonyhája)
Kulcsszó csirkehús, csirkemáj, gluténmentes, gomba, hagyma

 

Related Posts

Vélemény, hozzászólás?

Az e-mail címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük

Recipe Rating