Gombás-paradicsomos rizstészta
Gombás-paradicsomos rizstészta
Hozzávalók
- 300 gramm rizstészta (jelölten gluténmentes)
- 400 gramm csiperkegomba
- 4 evőkanál étolaj
- 1/2 mokkáskanál őrölt fekete bors
- 1 teáskanál só
- 1/2 csokor petrezselyem
- 1 darab hámozott konzerv paradicsom (hagymás-fokhagymás)
- 100 gramm reszelt, füstölt sajt
Instrukciók
- A tésztát lobogó, sós vízben kb. 10 perc alatt megfőzzük, majd leszűrjük, hideg vízzel leöblítjük. Amikor jól lecsöpögött, visszatesszük a fazékba, és pár csepp olajjal jól összekeverjük, hogy ne ragadjon össze.
- Amíg a víz felforr, és a tészta megfő, a megtisztított, felaprított gombát 3 ek olajon néhány perc alatt megpároljuk.
- A vége felé sózzuk, borsozzuk, a petrezselyemmel fűszerezzük, majd hozzáöntjük a paradicsomot a levével együtt, és 2-3 percig főzzük.
- Amikor a gombás szósz is készen van, a tésztát kicsit megmelegítjük, és vagy összekeverjük a szósszal, vagy tányérra halmozzuk, rámerjük a szószt, és a tetejét meghintjük reszelt sajttal.
Jegyzetek
Köszönjük a receptet:
Kissné Zilahi Katalin (Kata Boszorkánykonyhája)