Gombával töltött paprika
Gombával töltött paprika
Hozzávalók
A töltött paprikához:
- 4 darab nagyobb paradicsompaprika
- 20 gramm vaj
- 1 fej kisebb vöröshagyma
- 300 gramm csiperkegomba
- 250 gramm darált csirkemell
- 1 darab tojás
- 1 teáskanál só
- 1/2 mokkáskanál őrölt fekete bors
- 1 csokor petrezselyem
A mártáshoz:
- 20 gramm vaj
- 1 fej kisebb vöröshagyma
- 200 gramm csiperkegomba
- 1 mokkáskanál só
- 1/2 mokkáskanál őrölt fekete bors
- 200 ml főzőtejszín
- 1 púpozott teáskanál rizsliszt
- 1/2 csokor petrezselyem
Instrukciók
- A paprikákat kicsumázzuk. A finomra aprított hagymát megdinszteljük a vajon, hozzáadjuk a szintén apróra vágott gombát, és néhány percig együtt pirítjuk, amíg a leve kicsit elpárolog, majd hűlni hagyjuk.
- Amikor langyosra hűlt, hozzáadjuk a darált csirkemellet, a tojást, a felaprított petrezselymet, megsózzuk, borsozzuk, alaposan összekeverjük, majd a paprikák üregébe töltjük.
- Egy nagyobb lábasban felforralunk kb. 1000 ml vizet, kicsit megsózzuk, beletesszük a megtöltött paprikákat, és fedő alatt, lassú tűzön, 25 perc alatt megfőzzük, majd szűrőlapáttal kiemeljük és lecsöpögtetjük őket.
- Közben elkészítjük a mártást. A vajon megdinszteljük a finomra vágott hagymát, hozzáadjuk a felszeletelt gombát, 3-4 percig együtt pirítjuk, megsózzuk, borsozzuk.
- A lisztet csomómentesre keverjük a tejszínnel, kicsit felhígítjuk a paprika főzővizével, majd a párolt gombára öntjük, és 2-3 perc alatt besűrítjük vele a mártást, majd megszórjuk a felaprított petrezselyemmel.
- Párolt petrezselymes rizzsel, kölessel vagy quinoával tálaljuk.
Jegyzetek
Köszönjük a receptet:
Kissné Zilahi Katalin (Kata Boszorkánykonyhája)