Sign In

Receptek

Gorgonzolás szárzellerleves

 

Gorgonzolás szárzellerleves

Elkészítési idő 30 perc
Kategória Leves receptek
Konyha Magyar
Mennyiség 4 főre

Hozzávalók
  

  • 4 ág szárzeller
  • 1 darab vöröshagyma kisebb fej
  • 2 gerezd fokhagyma
  • 40 gramm vaj
  • 1 evőkanál rizsliszt
  • 800 ml víz
  • 80 gramm gorgonzola sajt (piccante)
  • 150 gramm tejföl
  • 100 ml főzőtejszín
  • 2 teáskanál
  • 1/4 mokkáskanál őrölt fekete bors

A tetejére:

  • 40 gramm pirított, durvára aprított dióbél

Instrukciók
 

  • Az apróra vágott hagymát megdinszteljük a vajon, hozzáadjuk a megtisztított, centis darabokra vágott szárzellert, a zúzott fokhagymát, egy percig együtt pároljuk, majd meghintjük a liszttel, és kevergetve kicsit megpirítjuk.
  • További kevergetés mellett felöntjük a vízzel, dúsítjuk a tejföllel és a tejszínnel, sózzuk, borsozzuk.
  • Hozzáadjuk a gorgonzola kétharmadát, majd miután felforrt, visszavesszük a lángot, és fedő alatt 15-20 perc alatt puhára főzzük a zellert. Tálaláskor a levesre morzsoljuk a maradék sajtot, és meghintjük a pirított dióval.  

Jegyzetek

Köszönjük a receptet:

Kissné Zilahi Katalin (Kata Boszorkánykonyhája)
Kulcsszó gluténmentes, gorgonzola, leves, szárzeller

 

Related Posts

Vélemény, hozzászólás?

Az e-mail címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük

Recipe Rating