Gyöngyhagymás tészta – gluténmentes
Kicsit bizarrnak tűnik ez a recept első hallásra, de kóstolás után nem maradnak kétségek, mert meglepően finom! 🙂
Gyöngyhagymás tészta (Gluténmentesen is)
Kicsit bizarrnak tűnik ez a recept első hallásra, de kóstolás után nem maradnak kétségek, mert meglepően finom! 🙂
Hozzávalók
A tésztához:
- 250 gramm fusilli száraztészta (gluténmentes)
- 2 teáskanál só
- 1 evőkanál napraforgóolaj
A mártáshoz:
- 1 evőkanál napraforgóolaj
- 150 gramm szeletelt bacon szalonna
- 1 darab közepes vöröshagyma
- 1 mokkáskanál fűszerpaprika
- 1/2 mokkáskanál őrölt fekete bors
- 100 gramm ecetes gyöngyhagyma (konzerv)
- 3-4 darab csemegeuborka
- 1 teáskanál liszt (gluténmentesen: rizsliszt)
- 200 gramm tejföl
Instrukciók
- A tésztát 5 percig főzzük enyhén sós, forrásban lévő vízben, majd lezárjuk alatta a tüzet, lefedjük, és pihenni hagyjuk kb. 10 percig, majd megkóstoljuk, hogy megpuhult-e már. Ha már nem kemény a közepe sem, akkor leöntjük róla a vizet, hideg vízzel leöblítjük, leszűrjük, majd 1 evőkanál olajjal óvatosan összekeverjük.
- A vékony csíkokra vágott szalonnát a felaprított hagymával az olajon üvegesre pároljuk, majd egy kicsit lepirítjuk.
- Meghintjük a fűszerpaprikával, adunk hozzá 1-2 evőkanálnyi vizet, hogy a paprika ne égjen meg, majd hozzáadjuk a gyöngyhagymát, és a karikára vágott uborkát.
- Sózzuk, borsozzuk, tovább pároljuk, közben a lisztet simára keverjük a tejföllel, egy kevés vízzel hígítjuk, a hagymás-uborkás keverékre öntjük, és pár perc alatt besűrítjük vele a szaftját.
- A tésztát sütőben vagy mikróban megmelegítjük, tányérra tesszük, és ráhalmozzuk a hagymás-uborkás mártást.
Jegyzetek
Köszönjük a receptet:
Kissné Zilahi Katalin (Kata Boszorkánykonyhája)