Sign In

Gyümölcspite

 

Gyümölcspite

Elkészítési idő 1 óra 10 perc
Kategória Édes sütemények
Konyha Magyar
Mennyiség 1 tepsi

Hozzávalók
  

  • 200 gramm sárgabarack
  • 200 gramm meggy
  • 200 gramm ribizli
  • 250 gramm margarin
  • 250 gramm cukor vagy édesítő
  • 10 gramm vaníliás cukor
  • 6 darab tojás
  • 50 ml rum aroma nem jó
  • 250 gramm Miklós' Universal mix vagy rizsliszt

A tepsi kikenéséhez:

  • 1 evőkanál vaj
  • 2 evőkanál rizsliszt

Instrukciók
 

  • A barackokat és a meggyet kimagozzuk, a ribiszkét leszárazzuk, majd a barackokat vékonyabb gerezdekre vágjuk.
  • A margarint habosra keverjük a cukor kétharmadával és a vaníliás cukorral, a tojások sárgáját egyesével, a rumot kanalanként beledolgozzuk. A tojásfehérjét kemény habbá verjük, a vége felé a maradék cukrot is hozzáadjuk.
  • A liszt egyharmadát a margarinos masszára szitáljuk, összekeverjük, majd rátesszük a tojáshab egyharmadát, és óvatos mozdulatokkal összeforgatjuk. A többi lisztet és habot még két részletben, ugyanígy adjuk hozzá. A masszát egy kb. 35x25cm-es kivajazott, belisztezett tepsibe simítjuk.
  • Az előkészített gyümölcsöket szépen elrendezve rápakoljuk, kicsit bele is nyomkodjuk a tésztába. 180 C fokra előmelegített sütőben kb. 40 perc alatt megsütjük.
  • Ha kihűlt, szeletekre vágjuk, és porcukorral meghintjük.  

Jegyzetek

Köszönjük a receptet:

Kissné Zilahi Katalin (Kata Boszorkánykonyhája)
Kulcsszó édes sütemény, gluténmentes, gyümölcs, pite

 

Related Posts

Vélemény, hozzászólás?

Az e-mail címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük

Recipe Rating