Gyümölcspite
Gyümölcspite
Hozzávalók
- 200 gramm sárgabarack
- 200 gramm meggy
- 200 gramm ribizli
- 250 gramm margarin
- 250 gramm cukor vagy édesítő
- 10 gramm vaníliás cukor
- 6 darab tojás
- 50 ml rum aroma nem jó
- 250 gramm Miklós' Universal mix vagy rizsliszt
A tepsi kikenéséhez:
- 1 evőkanál vaj
- 2 evőkanál rizsliszt
Instrukciók
- A barackokat és a meggyet kimagozzuk, a ribiszkét leszárazzuk, majd a barackokat vékonyabb gerezdekre vágjuk.
- A margarint habosra keverjük a cukor kétharmadával és a vaníliás cukorral, a tojások sárgáját egyesével, a rumot kanalanként beledolgozzuk. A tojásfehérjét kemény habbá verjük, a vége felé a maradék cukrot is hozzáadjuk.
- A liszt egyharmadát a margarinos masszára szitáljuk, összekeverjük, majd rátesszük a tojáshab egyharmadát, és óvatos mozdulatokkal összeforgatjuk. A többi lisztet és habot még két részletben, ugyanígy adjuk hozzá. A masszát egy kb. 35x25cm-es kivajazott, belisztezett tepsibe simítjuk.
- Az előkészített gyümölcsöket szépen elrendezve rápakoljuk, kicsit bele is nyomkodjuk a tésztába. 180 C fokra előmelegített sütőben kb. 40 perc alatt megsütjük.
- Ha kihűlt, szeletekre vágjuk, és porcukorral meghintjük.
Jegyzetek
Köszönjük a receptet:
Kissné Zilahi Katalin (Kata Boszorkánykonyhája)