Habos-meggyes pite 2.
Habos-meggyes pite 2.
Hozzávalók
A tésztához:
- 150 gramm Miklós' Universal mix liszt
- 3 darab tojássárgája
- 3 evőkanál disznózsír
- 1 evőkanál cukor
- 3,5 gramm sütőpor
- 1/2 mokkáskanál só
- 2 evőkanál tej
- 2 evőkanál gluténmentes zsemlemorzsa
A tetejére:
- 500 gramm meggy magozva
- 3 darab tojásfehérje
- 120 gramm cukor
Instrukciók
- A lisztbe belekeverjük a sütőport, majd a többi hozzávalót, és annyi tejet, hogy könnyen gyúrható tésztát kapjunk. Kb. 1 cm vastagra nyújtjuk, beletesszük a tepsibe (20x30cm).
- Lehet sütőpapíron nyújtani, és papírral együtt tenni a tepsibe, de ha nem sikerül egyben beletenni, az sem tragédia.
- A tésztát megszurkáljuk villával, megszórjuk zsemlemorzsával, majd rászórjuk egyenletesen a kimagozott meggyet. 160 C fokra előmelegített sütőben 20 percig sütjük.
- Közben a tojásfehérjét a cukorral vízgőz fölött kb. 55 C fokra melegítjük, majd a gőzről levéve, robotgéppel kemény habbá verjük.
- A tésztát a sütőből kivesszük, rákenjük a tojáshabot, és 10-15 perc alatt 180C fokon aranybarnára sütjük.
Jegyzetek
Köszönjük a receptet:
Kissné Zilahi Katalin (Kata Boszorkánykonyhája)