Sign In

Receptek

Habos-meggyes pite 2.

 

Habos-meggyes pite 2.

Elkészítési idő 50 perc
Kategória Édes sütemények
Konyha Magyar
Mennyiség 1 tepsi

Hozzávalók
  

A tésztához:

  • 150 gramm Miklós' Universal mix liszt
  • 3 darab tojássárgája
  • 3 evőkanál disznózsír
  • 1 evőkanál cukor
  • 3,5 gramm sütőpor
  • 1/2 mokkáskanál
  • 2 evőkanál tej
  • 2 evőkanál gluténmentes zsemlemorzsa

A tetejére:

  • 500 gramm meggy magozva
  • 3 darab tojásfehérje
  • 120 gramm cukor

Instrukciók
 

  • A lisztbe belekeverjük a sütőport, majd a többi hozzávalót, és annyi tejet, hogy könnyen gyúrható tésztát kapjunk. Kb. 1 cm vastagra nyújtjuk, beletesszük a tepsibe (20x30cm).
  • Lehet sütőpapíron nyújtani, és papírral együtt tenni a tepsibe, de ha nem sikerül egyben beletenni, az sem tragédia.
  • A tésztát megszurkáljuk villával, megszórjuk zsemlemorzsával, majd rászórjuk egyenletesen a kimagozott meggyet. 160 C fokra előmelegített sütőben 20 percig sütjük.
  • Közben a tojásfehérjét a cukorral vízgőz fölött kb. 55 C fokra melegítjük, majd a gőzről levéve, robotgéppel kemény habbá verjük.
  • A tésztát a sütőből kivesszük, rákenjük a tojáshabot, és 10-15 perc alatt 180C fokon aranybarnára sütjük.  

Jegyzetek

Köszönjük a receptet:

Kissné Zilahi Katalin (Kata Boszorkánykonyhája)
Kulcsszó édes sütemény, gluténmentes, habos, meggy, pite

 

Related Posts

Vélemény, hozzászólás?

Az e-mail címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük

Recipe Rating