Sign In

Hagymás kukoricakenyér

 

Hagymás kukoricakenyér

Elkészítési idő 1 óra 30 perc
Kategória Kenyér receptek, Pékáru receptek
Konyha Magyar
Mennyiség 4 főre

Hozzávalók
  

  • 1 nagy fej hagyma
  • 2 evőkanál zsír
  • 250 gramm kukoricaliszt
  • 25 gramm útifűmaghéj
  • 1,5 teáskanál
  • 1 mokkáskanál fokhagymapor
  • 15 gramm friss élesztő
  • 1 teáskanál cukor
  • 370-380 ml víz

Instrukciók
 

  • A hagymát megtisztítjuk, nem túl apró kockára vágjuk, a zsíron megpirítjuk, majd langyosra hűtjük. A lisztet, útifűmaghéjat, sót (a kukorica- és rizslisztes kenyerek elbírnak egy picivel több sót, különben édeskések lesznek), fokhagymaport a robotgép táljába mérjük, kicsit összekeverjük.
  • Az élesztőt a cukorral felfuttatjuk 100 ml langyos vízben, a liszthez keverjük, majd a többi langyos vizet, és a végén a pirított hagymát is hozzáadjuk, a zsír egy részével. A géppel sima tésztává keverjük.
  • Majd beletesszük egy kisebb kenyérsütő formába, a tetejét kicsit bevágjuk, lekenjük a maradék zsírral, és amíg a sütő bemelegszik 200 C-ra, pihentetjük a kenyerünket, majd kb. 40-45 perc alatt szép pirosra sütjük.
  • Miután megsült, rácsra tesszük, ott hűtjük ki. Szépen szeletelhető, másnapra sem szárad ki, nem keményedik meg. Műanyag zacskóban ajánlatos tárolni, nagy melegben pedig a hűtőben.  

Jegyzetek

Köszönjük a receptet:

Kissné Zilahi Katalin (Kata Boszorkánykonyhája)
Kulcsszó gluténmentes, hagyma, kenyér, kukorica, pékáru

 

Related Posts

Vélemény, hozzászólás?

Az e-mail címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük

Recipe Rating