Sign In

Hagymás pogácsa

Hagymás pogácsa

Hagymás pogácsa gluténmentes recept mentes magazin
Hagymás pogácsa – gluténmentes recept – Mentes Magazin

Hagymás pogácsa

Elkészítési idő 2 óra
Kategória Sós sütemények
Konyha Magyar
Mennyiség 30 db

Hozzávalók
  

  • 15 gramm friss élesztő
  • 120 ml tej
  • 1 teáskanál cukor
  • 250 gramm burgonya (tisztítva mérve)
  • 250 gramm vöröshagyma (tisztítva mérve)
  • 40 gramm sertészsír
  • 120 gramm Nutri Free mix per pane liszt
  • 130 gramm Miklós' Universal mix liszt
  • 1 teáskanál
  • 1/2 mokkáskanál őrölt fekete bors
  • 1 evőkanál napraforgóolaj a szaggatáshoz
  • 1 evőkanál olvasztott zsír a tepsi kikenéséhez
  • 10 gramm sertészsír a pogácsák lekenéséhez

Instrukciók
 

  • A burgonyát meghámozzuk, megmossuk, kisebb kockákra vágjuk, enyhén sós vízben megfőzzük, leszűrjük, még melegen áttörjük. A megtisztított hagymát nem túl apró kockára vágjuk, a zsíron megdinszteljük, kihűtjük. Az élesztőt a langyos tejben a cukorral felfuttatjuk.
  • A liszteket tálba szitáljuk, hozzáadjuk a sót, az összetört burgonyát, a dinsztelt hagymát a zsírral együtt, az őrölt borsot, végül a felfuttatott élesztős tejjel összegyúrjuk. Ha túl kemény a tészta, egy kevés, 10-20 ml tejet lehet hozzáadni, ha túl ragacsos, akkor egy kevés liszttel javítunk az állagán.
  • Jól kidolgozzuk, majd letakarva, kb. 60 perc alatt a duplájára kelesztjük.
  • Miután megkelt, olajjal lekent szilikonos gyúrólapon kb. 2 ujjnyi vastagra kinyújtjuk, 5 cm-es szaggatóval kiszaggatjuk, zsírral kikent tepsibe sorakoztatjuk, lehet elég szorosan egymás mellé rakni őket.
  • A pogácsák tetejét olvasztott zsírral megkenjük úgy, hogy a pogácsák közé is kerüljön. Bekapcsoljuk a sütőt 190 °C-ra, amíg bemelegszik, a pogácsák még pihennek, majd 25-30 perc alatt pirosra sütjük őket. 

Jegyzetek

Köszönjük a receptet:

Kissné Zilahi Katalin (Kata Boszorkánykonyhája)
Kulcsszó gluténmentes, hagyma, pogácsa

 

 

Related Posts

Vélemény, hozzászólás?

Az e-mail címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük

Recipe Rating