Hagymás rakott tojás
Hagymás rakott tojás
Hozzávalók
- 2 darab vöröshagyma nagyobb fej
- 4 evőkanál napraforgóolaj
- 1/4 mokkáskanál só
- 1/4 mokkáskanál őrölt fekete bors
- 6 szelet szendvicskenyér gluténmentes
- 20 gramm vaj
- 6 darab tojás főtt
- 300 ml tejföl
- 1/2 mokkáskanál só
- 60 gramm füstölt sajt reszelt
- 1/4 mokkáskanál fekete bors durvára őrölt
Instrukciók
- A félkarikára vágott hagymát megdinszteljük az olajon, sózzuk, borsozzuk.
- A kenyérszeleteket szögletes formára vágjuk (ha nem szendvicskenyeret használunk), a héját, ha nagyon kemény, akkor levágjuk. A sütőtálat vastagon kikenjük a vajjal, de ha nem kellett beáztatni a kenyeret, akkor a szeletek alsó felét vajazzuk meg.
- Tegyük a kenyérszeleteket a sütőtálba, szorosan egymás mellé. Szórjuk rá a dinsztelt hagymát, majd rakosgassuk rá a karikára vágott főtt tojást.
- A tejfölt keverjük össze a sóval, egy kevés borssal, a reszelt sajt nagy részével, és kenjük a tojások tetejére. A maradék reszelt sajtot és borsot szórjuk a tetejére.
- 200 fokra előmelegített sütőben kb. 20 perc alatt süssük meg. Lila hagymás paradicsomsalátával kínáljuk.
Jegyzetek
Köszönjük a receptet:
Kissné Zilahi Katalin (Kata Boszorkánykonyhája)