Sign In

Receptek

Hagymás-sajtos galuska

 

Hagymás-sajtos galuska

Kategória Tészta receptek, Vegetáriánus, vegán
Konyha Magyar
Mennyiség 4 főre

Hozzávalók
  

  • 300 gramm liszt
  • 2 darab tojás
  • 1 teáskanál
  • 200 ml víz
  • 1 evőkanál étolaj
  • 300 gramm Szafi Free nokedli lisztkeverék
  • 1 teáskanál
  • 250 ml víz
  • 1 evőkanál étolaj
  • 2 fej közepes vöröshagyma
  • 2-3 evőkanál étolaj
  • 1/2 mokkáskanál őrölt fekete bors
  • 100 ml tejföl
  • 150 gramm reszelt trappista vagy ementáli sajt

Instrukciók
 

  • Elkészítjük a galuskát a szokásos módon, vagyis a vízben feloldjuk a sót, majd a többi hozzávalóval csomómentesre keverjük. Lobogó, forró sós vízbe szaggatjuk, 2-3 percig főzzük, majd leszűrjük, hideg vízzel leöblítjük, és összekeverjük 1 evőkanál olajjal.
  • A hagymát megtisztítjuk, félbe, majd nem túl vékony szeletekre vágjuk, és az olajon aranysárgára pirítjuk, megborsozzuk, kicsit megsózzuk, majd összekeverjük a galuskával.
  • Egy jénai tálat kiolajozunk, belekanalazzuk a galuskát, kicsit meglocsoljuk tejföllel, megszórjuk reszelt sajttal, és 200 C fokra előmelegített sütőben addig sütjük, amíg a sajt ráolvad.  

Jegyzetek

Köszönjük a receptet:

Kissné Zilahi Katalin (Kata Boszorkánykonyhája)
Kulcsszó galuska, gluténmentes, hagyma, sajt, tészta, vegetáriánus

 

Related Posts

Vélemény, hozzászólás?

Az e-mail címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük

Recipe Rating