Hagymás-sajtos galuska
Hagymás-sajtos galuska
Hozzávalók
- 300 gramm liszt
- 2 darab tojás
- 1 teáskanál só
- 200 ml víz
- 1 evőkanál étolaj
- 300 gramm Szafi Free nokedli lisztkeverék
- 1 teáskanál só
- 250 ml víz
- 1 evőkanál étolaj
- 2 fej közepes vöröshagyma
- 2-3 evőkanál étolaj
- 1/2 mokkáskanál őrölt fekete bors
- 100 ml tejföl
- 150 gramm reszelt trappista vagy ementáli sajt
Instrukciók
- Elkészítjük a galuskát a szokásos módon, vagyis a vízben feloldjuk a sót, majd a többi hozzávalóval csomómentesre keverjük. Lobogó, forró sós vízbe szaggatjuk, 2-3 percig főzzük, majd leszűrjük, hideg vízzel leöblítjük, és összekeverjük 1 evőkanál olajjal.
- A hagymát megtisztítjuk, félbe, majd nem túl vékony szeletekre vágjuk, és az olajon aranysárgára pirítjuk, megborsozzuk, kicsit megsózzuk, majd összekeverjük a galuskával.
- Egy jénai tálat kiolajozunk, belekanalazzuk a galuskát, kicsit meglocsoljuk tejföllel, megszórjuk reszelt sajttal, és 200 C fokra előmelegített sütőben addig sütjük, amíg a sajt ráolvad.
Jegyzetek
Köszönjük a receptet:
Kissné Zilahi Katalin (Kata Boszorkánykonyhája)