Sign In

Receptek

Hagymás-sajtos pite

 

Hagymás-sajtos pite

Elkészítési idő 1 óra 10 perc
Kategória Sós sütemények
Konyha Magyar
Mennyiség 4 főre

Hozzávalók
  

A tésztához:

  • 130 gramm Miklós' Universal mix liszt
  • 100 gramm rizsliszt
  • 80 ml olívaolaj
  • 80 ml víz kb. jéghideg

A töltelékhez:

  • 500 gramm vöröshagyma
  • 3 evőkanál olívaolaj
  • 3 darab tojás
  • 200 ml főzőtejszín
  • 1 teáskanál
  • 1/2 mokkáskanál fekete bors őrölt
  • 100 gramm durvára reszelt sajt lehet többféle
  • 1 darab lilahagyma kisebb fej
  • 50 gramm olajbogyó magozott
  • 1 teáskanál vaj a sütőforma kikenéséhez

Instrukciók
 

  • A liszteket összekeverjük a sóval, majd hozzáadjuk az olívaolajat, és annyi vizet, hogy egy könnyen gyúrható, nem ragacsos tésztát kapjunk. Lisztezett gyúrólapon, kb. 28 cm-es kör alakúra nyújtjuk majd feltekerjük, és belehelyezzük egy 23 cm-es, vajjal kikent pitesütő-formába.
  • Kitekerjük a tésztát úgy, hogy a forma oldalára is kerüljön belőle. Villával kicsit megböködjük, majd 200 fokra előmelegített sütőben 10 perc alatt elősütjük.
  • Közben elkészítjük a tölteléket. A megtisztított hagymát vékony félkarikára vágjuk, majd a felforrósított olívaolajon megdinszteljük, egy kicsit meg is lehet pirítani, majd kihűtjük.
  • A tojásokat a tejszínnel elhabarjuk, sózzuk, borsozzuk, hozzáadjuk a reszelt sajtot, a kihűlt dinsztelt hagymát, jól összekeverjük, majd az elősütött tésztára halmozzuk.
  • A tetejére szórjuk a vékony karikára vágott lila hagymát és a fekete olajbogyót. A sütő hőmérsékletét 180 fokra állítjuk, és kb. 35-40 perc alatt pirosra sütjük a pitét.  

Jegyzetek

Köszönjük a receptet:

Kissné Zilahi Katalin (Kata Boszorkánykonyhája)
Kulcsszó gluténmentes, hagyma, pite, sajt, sajtos, sós, sós sütemény

 

Related Posts

Vélemény, hozzászólás?

Az e-mail címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük

Recipe Rating