Sign In

Receptek

Hamis kivi szelet

 

Hamis kivi szelet

Elkészítési idő 1 óra
Kategória Édes sütemények
Konyha Magyar
Mennyiség 4 főre

Hozzávalók
  

A tésztához:

  • 100 gramm cukor
  • 3 darab tojás
  • 100 ml étolaj
  • egy csipet
  • 12 gramm sütőpor
  • 350 gramm rizsliszt vagy Miklós' Universal mix
  • 200 ml tej
  • 3 evőkanál darálatlan mák
  • 0,5 üveg zöld mandula aroma
  • 0,5 üveg zöld ételfesték

A krémhez:

  • 80 gramm vaníliás pudingpor
  • 600 ml tej
  • 200 gramm margarin
  • 100 gramm cukor
  • 20 gramm vaníliás cukor

A tetejére:

  • 300 ml habtejszín
  • 10 gramm habfixáló ha Hulalát használunk, akkor nem kell
  • ízlés szerint színes díszítő cukor

Instrukciók
 

  • A tésztához a cukrot felverjük a tojásokkal, majd a többi alapanyagot is apránként hozzáadjuk. Zsírozott, lisztezett tepsibe öntjük, 180 C-ra előmelegített sütőben kb. 30 perc alatt megsütjük. Tűpróba!
  • A krémhez a pudingokat a tejjel megfőzzük. A margarint a cukorral jól kikeverjük, és amikor a puding kihűlt, apránként a cukros margarinhoz adagoljuk, és robotgéppel habosra keverjük. A krémmel megkenjük a kisütött tésztát.
  • A tejszínt kemény habbá verjük a fixálóval, és vagy rákenjük egyenletesen a vajas krém tetejére, vagy tetszésünknek megfelelően kidíszítjük a tetejét, végül megszórjuk a színes díszítő cukorral. Kis időre hűtőbe tesszük, majd kockára vágva tálaljuk.  

Jegyzetek

Köszönjük a receptet:

Kissné Zilahi Katalin (Kata Boszorkánykonyhája)
Kulcsszó édes sütemény, gluténmentes, hamis, vaníila, zöld

 

Related Posts

Vélemény, hozzászólás?

Az e-mail címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük

Recipe Rating