Hamis kivi szelet
Hamis kivi szelet
Hozzávalók
A tésztához:
- 100 gramm cukor
- 3 darab tojás
- 100 ml étolaj
- egy csipet só
- 12 gramm sütőpor
- 350 gramm rizsliszt vagy Miklós' Universal mix
- 200 ml tej
- 3 evőkanál darálatlan mák
- 0,5 üveg zöld mandula aroma
- 0,5 üveg zöld ételfesték
A krémhez:
- 80 gramm vaníliás pudingpor
- 600 ml tej
- 200 gramm margarin
- 100 gramm cukor
- 20 gramm vaníliás cukor
A tetejére:
- 300 ml habtejszín
- 10 gramm habfixáló ha Hulalát használunk, akkor nem kell
- ízlés szerint színes díszítő cukor
Instrukciók
- A tésztához a cukrot felverjük a tojásokkal, majd a többi alapanyagot is apránként hozzáadjuk. Zsírozott, lisztezett tepsibe öntjük, 180 C-ra előmelegített sütőben kb. 30 perc alatt megsütjük. Tűpróba!
- A krémhez a pudingokat a tejjel megfőzzük. A margarint a cukorral jól kikeverjük, és amikor a puding kihűlt, apránként a cukros margarinhoz adagoljuk, és robotgéppel habosra keverjük. A krémmel megkenjük a kisütött tésztát.
- A tejszínt kemény habbá verjük a fixálóval, és vagy rákenjük egyenletesen a vajas krém tetejére, vagy tetszésünknek megfelelően kidíszítjük a tetejét, végül megszórjuk a színes díszítő cukorral. Kis időre hűtőbe tesszük, majd kockára vágva tálaljuk.
Jegyzetek
Köszönjük a receptet:
Kissné Zilahi Katalin (Kata Boszorkánykonyhája)