Hernyókifli túróval töltve
Hernyókifli túróval töltve
Hozzávalók
A tésztához:
- 100 gramm Nutri Free mix per Pane
- 100 gramm Miklós' Universal mix
- 50 gramm Maria's sweet baking mix liszt
- 80-100 ml tej
- 50 gramm vaj olvasztott
- 1 darab tojás
- 10 gramm friss élesztő
- 50 gramm cukor
- 1 mokkáskanál só
A töltelékhez:
- 250 gramm félzsíros tehéntúró
- 50 gramm cukor
- 1/2 darab bio citrom reszelt héja
- 1 evőkanál mazsola
A lekenéshez:
- 1 darab tojás villával kicsit felverve
A díszítéshez:
- 1 mokkáskanál mák darálatlan
A szóráshoz:
- 2 teáskanál porcukor
Instrukciók
- A tejben egy evőkanál cukorral felfuttatjuk az élesztőt. A lisztbe szórjuk a sót, a maradék cukrot, beleöntjük az élesztős tejet, a tojást és az olvasztott (de nem forró) vajat, majd az egészből sima, az edény falától elváló tésztát gyúrunk.
- A tésztát konyharuhával letakarjuk, és minimum fél óra alatt duplájára, két és félszeresére kelesztjük. A töltelékhez a hozzávalókat összekeverjük. Mikor a tészta megkelt, 6 részre osztjuk.
- Egyenként 3-4 mm vastagra, és kb. 15 cm hosszú ovális lapokká nyújtjuk, a lapok feléig bevagdossuk kb. 1 cm-ként. Az egyben maradt oldalra tesszük a tölteléket, és feltekerjük, ügyelve, hogy a bevagdosott végek alulra kerüljenek, nehogy a tészta, sütés közben szétnyíljon.
- Ezután sütőpapírral bélelt tepsire sorakoztatjuk, felvert tojással megkenjük, mákszemekkel megszórjuk, 15-20 percet kelesztjük, végül 180 C fokos sütőben kb. 30 perc alatt aranybarnára sütjük.
- Tálalás előtt megszórjuk porcukorral.
Jegyzetek
Köszönjük a receptet:
Kissné Zilahi Katalin (Kata Boszorkánykonyhája)