Sign In

Receptek

Hernyókifli túróval töltve

 

Hernyókifli túróval töltve

Elkészítési idő 2 óra
Kategória Pékáru receptek
Konyha Magyar
Mennyiség 6 db

Hozzávalók
  

A tésztához:

  • 100 gramm Nutri Free mix per Pane
  • 100 gramm Miklós' Universal mix
  • 50 gramm Maria's sweet baking mix liszt
  • 80-100 ml tej
  • 50 gramm vaj olvasztott
  • 1 darab tojás
  • 10 gramm friss élesztő
  • 50 gramm cukor
  • 1 mokkáskanál

A töltelékhez:

  • 250 gramm félzsíros tehéntúró
  • 50 gramm cukor
  • 1/2 darab bio citrom reszelt héja
  • 1 evőkanál mazsola

A lekenéshez:

  • 1 darab tojás villával kicsit felverve

A díszítéshez:

  • 1 mokkáskanál mák darálatlan

A szóráshoz:

  • 2 teáskanál porcukor

Instrukciók
 

  • A tejben egy evőkanál cukorral felfuttatjuk az élesztőt. A lisztbe szórjuk a sót, a maradék cukrot, beleöntjük az élesztős tejet, a tojást és az olvasztott (de nem forró) vajat, majd az egészből sima, az edény falától elváló tésztát gyúrunk.
  • A tésztát konyharuhával letakarjuk, és minimum fél óra alatt duplájára, két és félszeresére kelesztjük. A töltelékhez a hozzávalókat összekeverjük. Mikor a tészta megkelt, 6 részre osztjuk.
  • Egyenként 3-4 mm vastagra, és kb. 15 cm hosszú ovális lapokká nyújtjuk, a lapok feléig bevagdossuk kb. 1 cm-ként. Az egyben maradt oldalra tesszük a tölteléket, és feltekerjük, ügyelve, hogy a bevagdosott végek alulra kerüljenek, nehogy a tészta, sütés közben szétnyíljon.
  • Ezután sütőpapírral bélelt tepsire sorakoztatjuk, felvert tojással megkenjük, mákszemekkel megszórjuk, 15-20 percet kelesztjük, végül 180 C fokos sütőben kb. 30 perc alatt aranybarnára sütjük.
  • Tálalás előtt megszórjuk porcukorral.  

Jegyzetek

Köszönjük a receptet:

Kissné Zilahi Katalin (Kata Boszorkánykonyhája)
Kulcsszó gluténmentes, kifli, pékáru, túró

 

Related Posts

Vélemény, hozzászólás?

Az e-mail címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük

Recipe Rating