Sign In

Receptek

Hullámos krémes

 

Hullámos krémes

Elkészítési idő 2 perc
Kategória Édes sütemények
Konyha Magyar
Mennyiség 6 főre

Hozzávalók
  

A tésztához:

  • 200 ml víz
  • 150 gramm zsír vagy margarin
  • 150 gramm Miklós' Universal mix liszt vagy rizsliszt
  • 6 darab tojás
  • 1 csipet

A krémhez:

  • 3 csomag gluténmentes vaníliás főzős pudingpor
  • 750 ml tej
  • 20 gramm vaníliás cukor
  • 1 csipet
  • 8 evőkanál cukor vagy édesítő
  • 6 darab tojásfehérje
  • 2 evőkanál cukor vagy édesítő
  • 500 ml Hulala habtejszín
  • 1 csomag habfixáló

Tetejére:

  • ízlés szerint porcukor

Instrukciók
 

  • A tésztához a vizet a zsírral (margarinnal), sóval felforraljuk, kevergetve beleszórjuk a lisztet, és éppen csak addig főzzük, amíg az edény falától el nem válik. (Ha Miklós' Universal mix-ből készítjük, ne lepődjünk meg, a zsírt nem fogja felszívni azonnal.)
  • 15-20 percre félretesszük, majd a tojásokat egyenként, a robotgép habverőszárával, jól beledolgozzuk. Fontos, hogy csak akkor üssük bele a következő tojást, amikor az előzőt már teljesen elkevertük.
  • Egy lapos, nagyobb méretű tepsit (kb. 24x36 cm) béleljünk ki sütőpapírral, vajazzunk meg, kenjük rá a tészta felét, egy vizes kanál hátával egyengessük simára.
  • 190 fokra előmelegített sütőben süssük meg 12-15 perc alatt. A tészta, sütés közben, itt-ott fel fog púposodni, de így a jó. Ha kész, csúsztassuk egy nagyobb rácsra, hűtsük ki, majd csúsztassuk egy nagyméretű tálcára.
  • A krémhez a tejet a pudingporral, cukorral, vaníliás cukorral, csipet sóval, keverjük simára egy nagyobb fazékban, főzzük sűrűre, majd vegyük le a lángról. A tojásfehérjéket verjük kemény habbá a cukorral, a pudingot tegyük vissza a lángra, és folyamatos keverés mellett adjuk hozzá a tojáshabot, és így főzzük 2-3 percig.
  • A még meleg krémet kenjük rá az egyik lapra, ha meghűlt tegyük be egy órára a hűtőbe. A másik lapot közben vágjuk fel 6x6 cm-es négyzetekké.
  • A tejszínt verjük kemény habbá a habfixálóval, és kenjük a vaníliás krém tetejére, majd rakosgassuk a hab tetejére az előre összevágott kis négyzeteket. A krémes tetejét szórjuk meg porcukorral. Fogyasztásig tartsuk hűtőszekrényben.  

Jegyzetek

Köszönjük a receptet:

Kissné Zilahi Katalin (Kata Boszorkánykonyhája)
Kulcsszó édes sütemény, gluténmentes, krémes

 

Related Posts

Vélemény, hozzászólás?

Az e-mail címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük

Recipe Rating