Sign In

Receptek

Húsgombócok tejszínes brokkolival

 

Húsgombócok tejszínes brokkolival

Elkészítési idő 50 perc
Kategória Főétel
Konyha Magyar
Mennyiség 4 főre

Hozzávalók
  

A húsgombóchoz:

  • 500 gramm csirkemellfilé darált
  • 1 teáskanál
  • 1/2 mokkáskanál őrölt fekete bors
  • 1 darab tojás
  • 3-4 evőkanál gluténmentes zsemlemorzsa
  • 600 ml húsleves leveskockából, ételízesítőből is jó

A brokkolihoz:

  • 500 gramm brokkoli szár nélkül
  • 30 gramm vaj
  • 1/2 mokkáskanál őrölt fehér bors
  • 1/2 mokkáskanál szerecsendió
  • 1 púpozott evőkanál rizsliszt
  • 200 ml főzőtejszín

Instrukciók
 

  • A darált húst a sóval, borssal, tojással, valamint a zsemlemorzsával összedolgozzuk. A húslevest felforraljuk, vizes kézzel gombócokat formálunk a masszából, és a levesbe tesszük. Kicsit mozgassuk meg őket egy kanállal, hogy ne ragadjanak le az edény aljára. Fedjük le, és kis lángon főzzük kb. 15 percig.
  • Eközben tisztítsuk meg a brokkolit, a szárát tegyük el egy másik ételhez (le is lehet fagyasztani). A brokkolirózsákat szórjuk a húsgombócokra, adjuk hozzá a vajat, fűszerezzük a fehér borssal és a szerecsendióval. Fedjük le, és pároljuk roppanósra a brokkolit kb. 8-10 perc alatt.
  • A lisztet keverjük simára a tejszínnel, hígítsuk egy kevés vízzel, majd öntsük a brokkolira, sűrítsük be a levét 2-3 perc alatt, és ha szükséges, ízesítsük utána. Főtt barna rizzsel tálaljuk. 

Jegyzetek

Köszönjük a receptet:

Kissné Zilahi Katalin (Kata Boszorkánykonyhája)
Kulcsszó brokkoli, főétel, gluténmentes, húsgombóc, tejszín

 

Related Posts

Vélemény, hozzászólás?

Az e-mail címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük

Recipe Rating