Húsgombócok tejszínes brokkolival
Húsgombócok tejszínes brokkolival
Hozzávalók
A húsgombóchoz:
- 500 gramm csirkemellfilé darált
- 1 teáskanál só
- 1/2 mokkáskanál őrölt fekete bors
- 1 darab tojás
- 3-4 evőkanál gluténmentes zsemlemorzsa
- 600 ml húsleves leveskockából, ételízesítőből is jó
A brokkolihoz:
- 500 gramm brokkoli szár nélkül
- 30 gramm vaj
- 1/2 mokkáskanál őrölt fehér bors
- 1/2 mokkáskanál szerecsendió
- 1 púpozott evőkanál rizsliszt
- 200 ml főzőtejszín
Instrukciók
- A darált húst a sóval, borssal, tojással, valamint a zsemlemorzsával összedolgozzuk. A húslevest felforraljuk, vizes kézzel gombócokat formálunk a masszából, és a levesbe tesszük. Kicsit mozgassuk meg őket egy kanállal, hogy ne ragadjanak le az edény aljára. Fedjük le, és kis lángon főzzük kb. 15 percig.
- Eközben tisztítsuk meg a brokkolit, a szárát tegyük el egy másik ételhez (le is lehet fagyasztani). A brokkolirózsákat szórjuk a húsgombócokra, adjuk hozzá a vajat, fűszerezzük a fehér borssal és a szerecsendióval. Fedjük le, és pároljuk roppanósra a brokkolit kb. 8-10 perc alatt.
- A lisztet keverjük simára a tejszínnel, hígítsuk egy kevés vízzel, majd öntsük a brokkolira, sűrítsük be a levét 2-3 perc alatt, és ha szükséges, ízesítsük utána. Főtt barna rizzsel tálaljuk.
Jegyzetek
Köszönjük a receptet:
Kissné Zilahi Katalin (Kata Boszorkánykonyhája)