Sign In

Receptek

Ínyenc tésztasaláta

 

Ínyenc tésztasaláta

Elkészítési idő 40 perc
Kategória Köretek, Saláta receptek, Tészta receptek
Konyha Magyar
Mennyiség 4 főre

Hozzávalók
  

  • 300 gramm Barilla penne száraztészta
  • 1 evőkanál étolaj
  • 100 gramm zöldborsó fagyasztott
  • 100 gramm csemegekukorica (fagyasztott is jó)
  • 2 evőkanál étolaj
  • 3-4 szál újhagyma
  • 150 gramm kígyóuborka
  • 2 darab paradicsom
  • 1 darab kicsi fej vöröshagyma
  • 2 evőkanál étolaj
  • 200 ml főzőtejszín
  • 200 ml tej
  • 1 teáskanál
  • 1 mokkáskanál őrölt fekete bors
  • 1 mokkáskanál oregánó
  • 150 gramm reszelt trappista sajt

Instrukciók
 

  • A tésztát a szokásos módon kifőzzük, leöblítjük, lecsepegtetjük, 1 evőkanál olajjal összekeverjük, félretesszük.
  • A zöldborsót és a kukoricát 2 evőkanál olajon, kicsit megsózva, néhány perc alatt megpároljuk, kihűtjük.
  • Az újhagymát vékony karikára, az uborkát és a paradicsomot kisebb kockákra vágjuk, majd a kukoricához keverjük.
  • Az apróra vágott vöröshagymát szintén 2 evőkanál olajon megdinszteljük, a tejszínt és a tejet hozzáöntjük, sózzuk, borsozzuk, az oregánóval fűszerezzük. Amikor felforrt, a reszelt sajtot beleszórjuk, és 3-4 percig főzzük. Kevergetve hűlni hagyjuk, ez idő alatt mártásszerűen be fog sűrűsödni.
  • Amikor kihűlt, összekeverjük a zöldségekkel, és csak tálaláskor tesszük a tésztára, mert a tészta az összes levet fel fogja szívni.  

Jegyzetek

Köszönjük a receptet:

Kissné Zilahi Katalin (Kata Boszorkánykonyhája)
Kulcsszó gluténmentes, köret, saláta, tészta

 

Related Posts

Vélemény, hozzászólás?

Az e-mail címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük

Recipe Rating